Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Gebze’de kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı
banner158
banner174

 

Toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, 1. Aile Mahkemesi Hakimi Esengül Can, Cumhuriyet Savcısı Burhan Saç, Cumhuriyet Savcısı Şeref Can Çelik, Gebze Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Muharrem Poyrazoğlu, Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İşkur Müdürü Nurullah Karataş, Psikolog Lütfi Yapıcı, Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amiri Komiser Ergün Tınastepe, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak Gebze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü D. İpek Çulha ve Muhtarlar Derneği Başkanı Cevat Karaman da katıldı.

Toplantıda Kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuata uygun şekilde verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde kurumsal kapasitenin arttırılması, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapılması, toplumsal farkındalığın artırılması için çalışmalar yapılması gibi konular görüşüldü.


Kaymakam Mustafa Güler; “Kadına yönelik şiddetle topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 2020-2021 yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmıştır. Kurumlarımız bu plana uygun hareket etmelidir. Bu çalışmalar güvenlik, gizlilik, saygı, hak temelli yaklaşım, kadının güçlenmesi gibi temel ilkeler doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. Toplantıya katılanlara teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.



Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2020, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER