Kaymakam Güler’den 1 Temmuz Kabotaj Bayramı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle: “Kabotaj; bir ...

Kaymakam Güler’den  1 Temmuz Kabotaj Bayramı
banner158
banner174

 Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle: “Kabotaj; bir devletin, kıyılarındaki limanlar arasında yapılan deniz taşımacılığı hakkının yalnız kendi bayrağını taşıyan gemilere tanınması başka bir deyişle denize kıyısı olan ülkelerin kendi karasularında ticaret ve seyrüsefer yapabilme ve yaptırabilme ayrıcalığına sahip olabilmesi demektir.

1 Temmuz 1926 yılında çıkarılan Kabotaj Kanunu Türk Denizciliği için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu tarih denizciliğin gelişmesine dair ilk yasal dayanaktır. Kurtuluş Savaşının akabinde yürürlüğe giren bu kanun yabancı devletlerin denizlerimizdeki hakimiyetine son vermiş, üç tarafı denizlerle çevrili ve dünya üzerinde iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin insanlarına denizlere sahip çıkma bilincini aşılamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız.” sözünü kendimize rehber edinerek denizcilik alanında ilerleme kaydetmeli ve mevcut potansiyelimizi daha modern ve üst seviyelere taşımalı, ülkemiz ekonomisine katkılar sağlamalıyız.

Bu dilek ve temennilerle tüm denizcilik camiasının ve halkımızın “1 Temmuz Kabotaj Bayramını” kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER