Kaymakam Mustafa Güler'den Gebze'nin Kurtuluş Günü Mesajı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Mustafa Güler'den Gebze'nin Kurtuluş Günü Mesajı
banner158
banner174

 Kaymakam Güler  mesajında şunları ifade etti:

"Gebze ilçemiz konumundan dolayı gerek bugün gerekse tarihi boyunca önemli bir yere sahiptir. Osmanlıların devlet olma çabalarında ordugah olarak kullanılmıştır. 
Birinci Dünya Savaşından sonra imzalanan Mondros Mütarekesi ile İngilizlerin işgaline maruz kalan Gebze İngilizlerin 1920 de bölgeyi Yunanlılara terk etmesi üzerine bir süre Yunanlıların kontrolünde kalmıştır. 12 Ekim 1922 tarihinde ilçemizin Yunanlılar tarafından işgali Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü tarından sona erdirilmiştir. 
Tarihimizde olduğu gibi bir ve beraber hareket ederek tarih yazan milletimiz bağımsızlık mücadelesini sürdürmüş ve düşmanlarını bozguna uğratmayı başarabilmiştir. Bizler bu coğrafya üzerinde farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada tutan ve yaşatan büyük ve köklü bir medeniyetin mirasçılarıyız. 
        Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir.
        Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Gebze'nin Kurtuluşunun 98. Yılını kutluyor, milli birlik ve beraberlik ruhunun bu topraklarda baki kalmasını temenni ediyorum.  " 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER