Köylerdeki tarihi evler ilgi bekliyor!

Yıllar önce Gebze Bölgesi’ne bağlı köyler olan ve bugün pek çoğu Körfez ve Derince ilçeleri sınırları içindeki Taşköprü köylerindeki tarihi değer vasfındaki bir çok eski evin yıkılmaktan kurtulması için yetkililerin ilgisi bekleniyor.

 Köylerdeki tarihi evler ilgi bekliyor!
banner158
banner174

Yıllar önce Gebze Bölgesi’ne bağlı köyler olan ve bugün pek çoğu Körfez ve Derince ilçeleri sınırları içindeki Taşköprü köylerindeki tarihi değer vasfındaki  bir çok eski evin yıkılmaktan kurtulması için  yetkililerin ilgisi bekleniyor.

 Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Gebze, Körfez ve Derince iliçelerine bağlı onlarca köyde bulunan  tarihi değer vasfındaki  bir çok eski ev, turizm ve kültür amaçlı kültür değeri olarak yeniden kültür hayatına kazanılmasını bekliyor.

TAŞKÖPRÜ BÖLGESİNDE ONLARCA ESKİ EV VAR!

Konuyla ilgili olarak NEFES Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kocaeli-Gebze-Çayırova-Darıca-Dilovası Taşköprülüler Dernek Başkanı  Ali Osman Kılcan, Gebze ve Gebze’nin eski  köyleri bulunan Taşköprü bölgesinde çok sayıda tarihi vasfa sahip eski ev bulunduğunu, bu evlerin tadilatla kurtarılması için  önümüzdeki günlerde Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne resmi şekilde başvuru yapacaklarını açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR PEK ÇOK ESKİ YAPIYI KURTARDI

Dernek Başkanı Kılcan, Büyükşehir’in Kocaeli genelinde pek çok tarihi yapıyı yeniden kültür hayatına kazandırdığını ifade ederek, “ Şimdi sıra Büyükşehir’imizin Gebze ve Taşköprü Bölgesindeki köylerimizde blunan  eski evleri kurtarmasındadır. Biz inanıyoruz ki, hem Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri,  hem de Kocaeli  Büyükşehir Belediyemiz, köylerimizde yıkılma ve  yok olma tehlikesindeki pek çok  eski evi onarıp tekrar kültür mirasımıza köy müzesi ve köy evi kazandıracaktır” dedi.

Haber ; YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER