Müftülük Kedileri Ne Yaptı?

Gebze Müftülüğü Mustafapaşa camii'nde düzenlenecek program için bahçesinde bulunan kedileri ve yavrularını bahçeden yok etti.

banner174
  Gebze müftülüğü tarafından Gebze Çoban Mustafapaşa Camii'nde düzenlenen yemekli mevlüt programı için cami bahçesinde bulunan ve vatandaşların elleri ile besledikleri anne ve yavru kediler iddaalara göre müftülüğün talimatı ile uyuşturucu iğne yapılmak suretiyle cami bahçesinden toplatılarak yavru kediler eskihisar'a bırakılmış anneleri ise nerede olduğu belli değildir.



Üsküdar'da bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Camisi’nin imamı Mustafa Efe Hoca sokakta bulunan kediler üşümesin diye cami içine alırken gebze müftülüğü masum kedi ve yavrularını uyuşturucu iğne yaparak yavru kedicikleri belkide kendilerini savunamıyacak yerlere göndermişler. Üsküdar'daki cami imamının kedilere karşı sevgisini gören vatandaşlar gebze müftülüğünün hayvanlara karşı yapmış olduğu bu uygulama karşısında müftülüğü kınıyorlar.


Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş
Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır .



İslamiyet'te kediler "temizlik" ile simgelenmiştir ve saygın bir yer edinmişlerdir. Hz. Muhammed'in bir kedi dostu olması Müslümanlar için bir övünç kaynağıdır.Kedi gelip kaptan su içiverince Ebu Katâde biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı.Kardeşinin kızının kendisine hayretle baktığımı görünce, "Niye hayret ettin ey kardeşimin kızı, Resulullah efendimiz, "Kedi pis değildir, etrafınızda (evinizde) serbest dolaşsın buyurdu. Kendisi de abdest almıştı, ben de sünnet eylemekteyim" dedi .



Kedi beslemek sünnettir.Fakat bizim din adamlarımız bunu halen öğrenememişlerdir.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER