Okula ölümüne geçiş!!!

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Okullarda ki güvenliğe dair aksaklıklar da ortaya çıkmaya başladı.

Okula ölümüne geçiş!!!
banner158
banner174
  Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Okullarda ki güvenliğe dair aksaklıklar da ortaya çıkmaya başladı. Yeterli önlemin alınmadığı Gebze Kroman Çelik İlkokulu ve Gebze Anadolu Lisesi Öğrencileri, okula gidiş gelişte büyük tehlike ile karşı karşıya.

 

Gebze Kroman Çelik İlkokulu ve Gebze Anadolu Lisesi Öğrencileri, okula gidiş gelişte büyük tehlike ile karşı karşıya. Arapçeşme Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü 2 okulda sabah giriş ve akşam çıkışlarda büyük sorun yaşanıyor. Yeni Bağdat Caddesi üzerinde bulunan 4 yol kavşağında ki trafik sıkışıklığından karşıdan karşıya güçlükle geçiliyor. Âdeta ölüm ile burun buruna gelen öğrencilerin sabah ve akşam yaşadığı can güvenliği tehlikesine yetkililerin dur demesi isteniyor.

VALİ AKSOY UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Okul güvenliği toplantısında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un “Eğitim bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Eğitimde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri bizler için büyük önem taşıyor.” açıklamasını hatırlatan veliler, bir an önce önlem alınmasını istiyor.

VELİLERDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan veliler yetkilileri önlem almaya davet etti. Okulların önünde güvenlik sağlanması için uyuşturucu bağımlılığı, alkol ve sigara bağımlılığı üzerinde çok ciddi çalışmalar yapıldığını ve bunun bilincinde olduklarını söyleyen veliler,” Okul güvenliğinin sadece bunlarla sınırlı kalmadığını da biliyoruz. Özellikle okula yakın kavşaklarda trafik lambalarının olmaması nedeni ile okula gidiş gelişlerde sıkıntı yaşıyoruz. Trafik Polisi veya bir zabıtanın okul giriş ve çıkış saatlerinde burada görevlendirilmesini istiyoruz.  Bunun çözümü için  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştular.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER