TOKİ, Kışla’yı vermedi!

2015 yılında Milli Savunma Bakanlığı'nın borcu karşılığında TOKİ'ye devredilen Gebze Askeri Kışlası'nın yeni yapılan planlamasına göre, toplam 650 dönümlük kışla arazisinin planlamasını TOKİ kendisi yaptı ve Büyükşehir’in kullanımı için 200 dönümlük bir yer ayırdı, geri kısım ise TOKİ’nin tasarrufunda olacak.

 TOKİ, Kışla’yı vermedi!
banner158
banner174

2015 yılında Milli Savunma Bakanlığı'nın borcu karşılığında TOKİ'ye devredilen Gebze Askeri Kışlası'nın yeni yapılan planlamasına göre, toplam 650 dönümlük  kışla arazisinin planlamasını TOKİ kendisi yaptı ve Büyükşehir’in  kullanımı için 200 dönümlük bir yer ayırdı, geri kısım ise TOKİ’nin tasarrufunda olacak.

Gebze’deki askeri birliğin taşınmasının ardından boş kalan ve şu anda toplam tutarı 650 dönüm civarında bulunan Gebze Askeri Kışla arazisinin TOKİ tarafından yapılan yeni planlamasına göre, sadece 200 dönümünün Büyükşehir’e yeşil alan olarak tahsisinin yapıldığı geri kalan 450 dönümlük bölümünün TOKİ’nin tasarrufunda ticari ve konut alanı olarak tahsis yapıldığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GÖRÜŞTÜ, CHP RED VERDİ

TOKİ’nin bu durumu, “ TOKİ; Gebze’ye ortak kullanım alanı olarak  araziyi Gebze’ye vermedi” yorumlarına neden olurken, 15 Mart günü toplanan Kocaeli Büyükşehir’de bu konunun gündem maddesi olarak görüşüldüğü esnada TOKİ’nin bu kararına CHP Gebze Belediye Meclis Üyelerinin tamamı “onaylamıyoruz, kabul etmiyoruz” diyerek  ret oyu verdiler.

29 DÖNÜMÜ GEBZE’YE KALDI

TOKİ’nin yeni kışla arazisi planlamasına göre bu araziden 29 dönümlük bölümü de Gebze Belediyesi’nin kullanımına bırakıldı. Bu 29 dönümlük bölümüne Gebze Belediyesi’nin ne yapacağı ise belediyenin takdiri ve tasarrufuna bağlı olacak. Bu planlamaya göre kamu binalarının buraya taşınması fikri ve düşüncesi de tehlikeye girmiş bulunuyor.

Haber: YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER