Valilik define aranması için izin verdi!

Kocaeli’de daha önce defalarca kaçak define aryan kişiler yakalanmıştı. Bu kez ise ilk defa resmi olarak define aranacak.

Valilik define aranması için izin verdi!
banner158
banner174

 Bir kişi, Gebze’de bulunan 50 metrekarelik bir alanda define aramak için Kocaeli Valiliği’ne başvurdu. Proje alanında amatör olarak yapılan araştırmalara göre, herhangi bir bulgunun olma ihtimalinin yüksek olmasını değerIendirilmesi üzerlerine resmi kazı başvurusu yapıldı  

TARİHİ ESER ÇIKARSA KAZI YAPILACAK

Gebze Osmanyılmaz Mahallesi’nde yapılacak olan kazı çalışmaları sonrasında define ya da kültür ve tabiat varlıklarına ulaşılması durumuna arama faaliyeti durdurularak Bakanlığa bilgi verilecek. Bulunan malzemeler define ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın temsilcisine teslim edilecek. Bulunan malzemenin kültür ve tabiat varlığı olması durumunda ise Müze Müdürlüğünce kazı çalışmaları gerçekleştirilecek. 

İZİN ÇIKTI

Konuyla ilgili resmi başvuru Kocaeli Valiliği’ne yapıldı. Valilikte yapılan değerIendirmeler sonrası çalışmaya izin verildi. Bölgede yakın bir zamanda define çalışmasına başlanması bekleniyor. Bölgeden ise ne çıkacağı yapılacak olan kazı çalışması sonrası belli olacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2020, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER