banner166

Yerli malı haftasında Kocaeli masalları dinlediler

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yerli malı haftası programında çocuklar Bilge Şehir Kocaeli masalları dinlediler

 Yerli malı haftasında Kocaeli masalları dinlediler
banner158
banner174
 Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenen Yerli Malı Haftası Programında çocuklar Kocaeli masallarını dinledi. “Bilgeşehir Kocaeli” çalışmaları kapsamında kent kültürüne dair ortaya çıkartılan somut olmayan kültür varlıkları içerisinde yer alan masallar yerli malı haftası etkinlileri kapsamında çocuklara anlatıldı. Program sonunda miniklere Kocaeli yöresel lezzetlerinden ikramlıklar sunuldu. İçeresinde topaç da bulunan çeşitli yöresel oyuncaklar hediye edildi.

 

KÜLTÜREL ÖĞELERE ŞAHİTLİK ETTİLER

Program öncesi Kocaeli’ye özgü yerel ürünler barkovizyonla çocuklara tanıtıldı. Kandıra Yoğurdundan, İzmit Pişmaniyesine, Eşme Ayvasından, Kandıra bezine kadar Kocaeli’de üretilen ürünlerle ilgili bilgi edinen çocuklar, Kocaeli köylerinde söylenegelen masalları ve manileri dinledi. Kocaeli’nde kuşaklardır aktarılan maniler, tekerlemeler ve masalları dinleyen çocuklar, ilimize ait geleneksel kültürel öğelere şahitlik etmiş oldu.

 

MASAL DİYARINA YOLCULUK

Yerli Malı Haftası sebebiyle düzenlenen programda anaokulu öğrencileri, Melek Portakal Çeliköz, Neslihan Efe ve Elif Olcay’ın anlatımlarıyla Kocaeli masallarını ve manilerini dinledi. Minikler masallar diyarında keyifli dakikalar geçirdi. Program sonunda ise Kocaeli’nin yöresel tatlarından ikramlarla yerli malı haftasını kutladılar. 1946 yılından buyana her yıl 12-18 Aralık tarihinde gerçekleştirilen yerli malı haftasında çocuklara Türk malları hakkında bilgi veriliyor. Şiirler okunuyor, konuşmalar yapılıyor, skeçler ve oyunlar sergileniyor.

 

KOCAELİ’NİN DEĞERLERİ

Yerel kültür teşekkülleri platformu kadınlar kolunun katkılarıyla gerçekleşen programa katılan öğretmen ve veliler de yerli üretimin teşvik edilmesi adına bu tarz organizasyonların önemli olduğunu kaydetti. Eğitmenler, özellikle somut olmayan kültürel miras kapsamında yerel müzik, masal, ninni gibi kültürel ögelerinde korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER