banner166

YÜCEL BORU FEN LİSESİNİN 2020 YKS GURUR TABLOSU

Uğur GENCER/ Dördüncü mezunlarını veren Yücel Boru Fen Lisesi 2020 YKS sınavında da başarılarını katlayarak sürdürüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından okulun yakaladığı başarı herkesi memnun etti.

YÜCEL BORU FEN LİSESİNİN 2020 YKS GURUR TABLOSU
banner158
banner174

 

Dördüncü mezunlarını veren Yücel Boru Fen Lisesi 2020 YKS sınavında da başarılarını katlayarak sürdürüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından okulun yakaladığı başarı herkesi memnun etti.

Diploma notuna göre okul birincisi olan Adem YILMAZ Kocaeli Tıp Fakültesine, okul ikincisi İlknur DURMUŞ Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce)  ve okul üçüncüsü Cansu TÖNGEL Kocaeli Tıp Fakültesine yerleşmeye hak kazandı. Sayısal yerleştirme puanına göre ilk bin öğrenci arasına girerek Türkiye 672.ncisi Zekeriya ATBAŞ Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce), Türkiye 706.ncısı Kaan Selim KAÇAR Koç Üniversitesi Matematik (Tam Burslu), Türkiye 578.ncisi Mert ALPSOY Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi bölümüne yerleşmeye hak kazandı.

Yücel Boru Fen Lisesi 2020 YKS sınavına giren öğrencilerin 38 tanesini Tıp Fakültesini, 47 tanesini çeşitli Mühendislik Fakültelerine, 15 tanesi Diş Hekimliğine, 3 tanesi Eczacılık Fakültesine, 19 tanesi de diğer fakültelere yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.  

Okul Müdürü İsmail BOĞA “Öncelikle birbirinden güzel tercihlerine yerleşen öğrencilerimizi tebrik ettiğini, yerleştirme yüzdesi açısından Türkiye ortalamasının oldukça üstünde olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Mezun verdiğimiz öğrencilerimizi okulumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Kurumsal kimliğimizin yerleşmesi adına her mezunumuz bizim için bir değer, iyi bir referanstır. Hem sınav öncesinde ve sonrasında hem de yerleştirme sürecinde öğrencilerimizle beraber bu heyecanı yaşadık. Bizi fazlasıyla memnun eden sonuçlarının sevincini beraber yaşadık. Bu başarıyı yakalamada öncelikle Gebze Kaymakamımız sayın Mustafa GÜLER, her daim bizlere desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şener DOĞAN’a pandemi döneminde en az öğretmen, eğitim psikoloji gibi çalışan velilerimiz başta olmak üzere başarının mimarı öğretmenlerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. dedi. Üstadın dediği gibi:Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.’ Necip Fazıl Kısakürek.” İfadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER