Bakan Kurum Açıkladı:Riskli 8 bina yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kartal'da çöken binanın çevresinde bulunan riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını, Yunus Apartmanı'nın yıkımının bir-iki saat içinde başlanacağını açıkladı

 Bakan Kurum Açıkladı:Riskli 8 bina yıkılacak
banner158
banner174

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kartal'da çöken binanın çevresinde bulunan riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını belirtirken,Yunus Apartmanı'nın yıkımının bir-iki saat içinde başlanacağını açıkladı


"Risk analizi sonucunda Kartal'da 8 binanın yıkılmasına karar verdik. Bu dönüşüm sürecini hızlı bir şekilde yapıp, güvenilir evleri hızlı bir şekilde tesliğm edeceğiz. Hem Yunus Apartmanı hem de diğer apartmanlardaki sakinlerle toplantımızı yaptık. Başka anaların ağlamaması için hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Riskli tespiti yaptığımız her binayı yıkılması gerekiyorsa yıkacağız, güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendireceğiz. Vatandaşlarımıza burdan sesleniyorum, riskli binalarınızı bildiriniz.

Yunus Apartmanı'ndaki vatandaşlarımız evlerindeki özel eşyalarını alması için müsaade ediyoruz. Bugün yıkımı gerçekleştireceğiz. Yıkım için gerekli araçlar da burada. 1-2 saat içerisinde yıkıma başlayacağız."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıklamaları:

"Dün bir anne ve iki çocuğun enkazdan cansız bir şekilde çıkarılmasının ardından enkazda kaç kişinin olduğunu bildiğimiz bilgisini paylaşmıştık. 14.30 itibariyle arama kurtarma faaliyetleri resmi olarak tamamlandı. 21 vefaat eden, 14 yaralı. Toplam 35 vatandaşımıza ulaşmış olduk. Başsağlığı diliyoruz. Bütün milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.



Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2019, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178