banner166

Bu hamburger çok farklı

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Aşçı Yardımcılığı meslek kursuna devam eden öğrenciler yaptıkları yemekleri yediler

Bu hamburger çok farklı
banner158
banner174

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, özel öğrencilere eğitim kursları ve etkinlikler düzenleniyor. Merkezde İŞKUR il müdürlüğüyle birlikte Aşçı Yardımcılığı Meslek Kursu açıldı. Açılan kursta 20 öğrenci eğitim almaya devam ediyor. Öğrenciler atölyelerde yaptıkları yemekleri evlerinde uyguluyor. Bu hafta kursta yaptıkları hamburger ile marifetlerini gösterdiler.

 

HAMBURGER YAPTILAR

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi kapsamında açılan aşçı yardımcılığı meslek kursunda 20 öğrenci eğitim alıyor. Öğrenciler, atölyelerde öğrendikleri yemekleri evlerinde uygulayarak ailelerine de tattırıyor. Aşçı yardımcılığı kursundaki öğrenciler bu hafta hamburger yaparak mutfakta marifetlerini gösterdi. Öğrenciler yaptıkları hamburgerleri diğer arkadaşlarıyla birlikte afiyetle yediler.

 

KURS 5 AY SÜRECEK

Merkezde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde eğitim veriliyor. Toplamda 5 ay süren eğitimle özel öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirme ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amaçlanıyor. Toplamda 450 saat sürecek olan kursun sonunda katılımcılara “Aşçı Yardımcılığı” sertifikası verilecek.

 

CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. Hedef yararlanıcı olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER