Dev şirketin sonu yağma oldu...

Türkiye'nin en büyük traktör fabrikasıyken, aile üyeleri arasındaki anlaşmazlık sonucunda kapısına kilit vurulan Uzel'in sonu yağma oldu. Uzun yıllar Türkiye'nin dev sanayi kuruluşları listesinde yer alan Rami'deki Uzel traktör fabrikası talan ediliyor.

Dev şirketin sonu yağma oldu...
banner158
banner174
Maaş alamayan güvenlikçilerin çekilmesiyle sahipsiz kalan fabrikanın milyonlarca liralık üretim bantları ve traktörler parça parça çalınıp götürülüyor.
Fabrikadan topladıkları parçaların kilogramını 1 liraya satan hurda işçileri günde 3 bin liraya yakın para kazandıklarını söylüyor.Türkiye'nin en büyük traktör fabrikasıyken, aile üyeleri arasındaki anlaşmazlık soncunda kapısına kilit vurulan Uzel'in sonu yağma oldu.İflas masasında para bitince maaş alamayan güvenlik görevlileri de nisan ayında fabrikayı terk etti. Bunun üzerine Rami'deki fabrika talana uğradı.
Hurdacıların uğrak mekânı olan fabrikanın tüm kapıları açık durumda. Fabrikadaki milyonlarca liralık üretim bantları, makine tezgâhları, bilgisayar sistemleri, torna cihazları ve traktörler her gün parçalanarak yağmalanıyor, kamyon kamyon götürülüyor.2012 yılı ortasında iflasına karar verilen dev fabrika geçen Mayıs ayında icradan satıldı.Hazırlanan bilirkişi raporunda 832 milyon TL değer biçilen ancak 223 milyon liraya satılabilen Uzel satış süreci kesinleşmediği için sahipsiz kaldı.

Fabrika içerisine el arabalarıyla giren kişiler burada traktör üretiminde kullanılan ve yüzlerce kilogram ağırlığındaki çelik kalıpları kamyonlara yükleyip hurda dönüşüm merkezlerine görütürdüklerini, ağırlıkları 250-300 kilogramı bulan her kalıp başına 300 lira aldıklarını ve günde en az 5 sefer fabrikadan kalıp çıkardıklarını anlattı.

Uzel fabrikasının hemen bitişiğinde bulunan tekstil fabrikasının güvenlik görevlileri ise fabrikayı yağmalayanların sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıldan itibaren fabrikada hırsızlık olayları yaşanıyordu. Ancak son 3 aydır burada çok büyük bir yağma var. 
Makinelerin değerli bölümleri alındıktan sonra hurdacılar girip çıkmaya başladı. Geceleri tır ve komyanları içeri sokup torna tezgâhlarından tutun da traktörlere kadar her şeyi çaldılar.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2019, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178