Erdoğan, UBER Konusunda Son Noktayı Koydu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da esnaf ve sanatkarlar ile bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yoktur.

 Erdoğan, UBER Konusunda Son Noktayı Koydu!
banner158
banner174
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da esnaf ve sanatkarlar ile bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yoktur. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir" dedi.
Dijitalleşmenin kaçınılmaz sonucu olarak geliştirilen ve İtaksi uygulaması şehir içi uygulamasında önemli bir ihtiyacı karşılanacaktır. Araç kalitesi ÖTV indirimine rağmen hala yeterince yükseltilmedi. Turkuaz ve siyah taksi bu yüzden ilgi buluyor. Taksi şoförlerimizin çağın gereklerine uygun donanmış olması gerekiyor" dedi.
UBER'le ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnaf demek milletin taleplerine uygun hizmet veren kişi demektir. Gençlerle Dolmabahçe sarayında sohbet ettik. Çıkışta UBER'le ilgili bizim halimiz ne olacak dediler. Bende şunu söyledim, bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok dedim. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Sizler dedim, hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, kendi kendinize böyle bir şey icat ettiniz, döküldünüz sokaklara. Şu anda taksilerimiz, taksicilerimiz hakkını gasp ederek kusura bakmayın size devredemeyiz dedim. Bunun için de dünya UBER taksiciler kuruluşunun başındaki şahsa ben randevu vermedim, hala da vermiyorum. Vermeyince buradaki takım taklavat ne var ne yok götürdüler. Ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Ben yaptığımı söylüyorum, birileri de yalan yanlış söylüyor. UBER konusu Türkiye Cumhuriyet hükümeti olarak bizde bitmiştir böyle bir şey yok" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2019, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER