FETÖ'den seçim talimatı 'Mansur Yavaş'ı destekleyin'

FETÖ’nün TSK imamlarından Cihan Taşar, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyerek itirafçı oldu.

FETÖ'den seçim talimatı 'Mansur Yavaş'ı destekleyin'
banner158
banner174

 FETÖ'nün TSK imamlarından olan Cihan Taşar, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu ve FETÖ ile ilgili bilgiler verdi.

İtirafçı olduktan sonra serbest bırakılan Taşar, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Bırakıldıktan sonra Edirne'ye giden buradan da Yunanistan'a kaçmayı planlayan Taşar yakalandı. Ardından tutuklanan Taşar, 16 Kasım 2018'de cezaevine konuldu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, şüpheli Taşar hakkında, 'FETÖ üyesi olmak' suçundan dava açtı.

Düzenlenen iddianameye göre çarpıcı itiraflarda bulunan Cihan Taşar, örgütün kriptolu haberleşme programları ByLock, Tigtoog ve Kakaotalk’u kullandığını itiraf etti.

REKLAM
ads by AdMatic

'MANSUR YAVAŞ'I DESTEKLEYİN'

FETÖ'nün 2014 yılındaki yerel seçimlerle ilgili verdiği talimatları da anlatan Taşar,  Gülen'in Bank Asya’da hesap açma da dahil pek çok direktifinin ByLock’tan iletildiğini söyledi ve şu bilgileri verdi:

'Türkiye'nin siyasi gündemi hakkında talimatlar verilirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı olan Mansur Yavaş'ın desteklenmesi hususunda çevremizde bulunan tanıdıklarımızı yönlendirmemiz ve Ankara dışında bulunanların Ankara'ya ikametlerini aldırarak burada oy kullanmaları konularında talimatlar verildi. Bu talimatları ByLock üzerinden ID numarası belli olan ancak ismi belli olmayan kullanıcı tarafından gönderildiğini görüyorduk. Bu çalışmaların raporlarını da ByLock üzerinden isterlerdi.'

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER