Gazi ve Aileleri İçin İftar Programı Düzenlendi

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın katılımlarıyla Özel Harekat Başkanlığında gaziler ve aileleri için iftar programı düzenlendi.

Gazi ve Aileleri İçin İftar Programı Düzenlendi
banner158
banner174

 İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın katılımlarıyla Özel Harekat Başkanlığında gaziler ve aileleri için iftar programı düzenlendi.

İftar programına, şehitlerimizin ailelerinin yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Ankara İl Emniyet Müdür Servet Yılmaz ve Daire Başkanları katıldı.

İftar yemeği programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından başladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce iftar programındaki konuşmasına, “Sizlerin derdi bizim derdimizdir, sizlerin sevinci bizim sevincimizdir ve sizlerin üzüntüsü de bizim üzüntümüzdür. Bizler et ve tırnak gibiyiz. Kapımız ve gönlümüz sizlere sonuna kadar açıktır. Sizlerin isteği bizim için bir emirdir ve onu derhal yerine getirme gayreti içerisinde oluruz.” sözleriyle başladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Bu kutsal görevi kendinden öncekilerden emanet alarak layıkıyla sürdüren bütün çalışma arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Allah onlara güç ve cesaret versin, ayaklarına taş değdirmesin. Biz bu birlikteliği sürdürdüğümüz sürece de tüm hainler ve teröristler en büyük cevabı bizlerden alacaktır.” şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya iftar programındaki konuşmasına, “Öncelikle hepinize afiyet olsun diyor, Özel Harekat Başkanlığımızın tertiplemiş olduğu bu mütevazi ama oldukça sıcak aile ortamlı iftar sofrasına teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum.” sözleriyle başladı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Geçtiğimiz Cuma günü burada şehit ailelerimizle bir arada bulunduk. Bugün de şehitlik mertebesi için en az şehitlerimiz kadar arzulu ve istekli olduklarına inandığımız değerli gazi kardeşlerimizin ve onların saygıdeğer ailelerinin katılımlarıyla düzenlenen bu iftar sofrasında bu vesileyle bir araya geldik.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasının devamında, “Hepimiz biliyoruz ki Ramazan Ayı bizim inancımıza göre çok kutsal bir ay ve başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da azaplardan kurtuluşa vesile olacağı umulan bir aydır. Bu ayda inşallah hem şehitlerimiz, hem onların yakınları ve tüm ölmüşlerimiz Ramazan’ın rahmetinden, mağfiretinden, feyzinden ve kurtuluşundan nasiplenir ve bizler de onlardan istifade edenlerden oluruz. Bizim inancımıza göre şehitlik, peygamberlikten sonraki en kutsal makam. Her Müslüman şehit olmayı kendisi için son derece onurlu bir gaye olarak kabul eder. Her Emniyet Mensubu Emniyet Teşkilatı saflarına katıldığı ilk günden emekliliğine kadar şehit olabilme noktasında arzu ve isteğini sürdürür.” şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Ben Özel Harekat personelimizden pek çoğunun, gazi arkadaşımızın, özellikle bu son hendek-çukur operasyonları döneminde şehit olan arkadaşlarının haberlerini aldıklarında hüngür hüngür ağladıklarına şahit oldum. Bu ağlamaları elbette o silah arkadaşları içindi ama esas şunun içindi; açıkça kendileri de ifade ettiler, “Bu kadar çatışmaya girdik, şu kadar yara aldık, gazi olduk ama şehitlik nasip olmadı dediler” diyerek sözlerine devam etti.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya “İnanıyorum ki sizler de aynı duygularla bugün ülkenin birliği, bütünlüğü, huzuru, güvenliği, kutsal değerlerimizin muhafazası, bayrağımız ve ezanımız için gazi halinizle seve seve cepheye koşar çatışmaların, her türlü sıcak ortamın içerisinde gönüllü olarak bulunursunuz. Bu her Müslüman Türk evladının önemli özelliklerinden birisidir ve belki de en önemlisidir.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER