banner166

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geliyor mu?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının geri dönüp dönmeyeceğini merak ediliyor. Peki, 20-21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geliyor mu?
banner158
banner174
 Türkiye’de koronavirüsü sebebiyle yaklaşık 3 aydır hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.Ancak son iki hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olmamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan günlük koronavirüsü verilerindeki vaka sayısının arttığı gözlemlendi.Vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkma yasağının geri dönüp dönmeyeceğini merak ediliyor. 
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka sayılarındaki artışın tehlikeli olduğunu ve verilerin böyle gelmesiyle birlikte yasakların tekrardan dönebileceğini söyledi.   Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı henüz açıklanmadı. 2 Haziran'da günlük pozitif hasta sayısı 786 kişi olurken, en son açıklanan 14 Haziran günlük pozitif hasta sayısı ise 1562 kişi oldu.Günlük korona virüsü hastalığını kapan vatandaş sayısının hızla artması, hafta sonu yasakların tekrardan olabileceği olarak yorumlandı.
Koronavirüsü ile ilgili alınan kararlar, haftalık olarak yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklanıyor. Uzun süre video konferans yöntemi ile yapılan kabine toplantısı, geçtiğimiz hafta ilk kez yüz yüze yapılmıştı. Bu haftaki kabine toplantısının ise bugün veya yarın yapılması bekleniyor.  

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER