banner166

Hürriyet, joker işçilerin kadro talebini dile getirdi

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet 4 Aralık şartına takıldıkları için kadroya alınmayan joker işçilerin sorunlarını mecliste dile getirdi

Hürriyet, joker işçilerin kadro talebini dile getirdi
banner158
banner174
 

Taşeron işçilerle ilgili 696 sayılı KHK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan tebliğde, joker işçilere ilişkin açık bir düzenlemeye yer verilmemesi çok sayıda işçinin mağdur olmasına yol açıyor. KHK ile yapılan kadro düzenlemesinde 4 Aralık 2017’de fiilen çalışıyor olma şartı bulunduğu için joker işçiler kadroya geçirilmedi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, joker işçilerin kadro isyanını mecliste dile getirdi.

4 ARALIK KOŞULU KADRODAN ETTİ

Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, joker işçilerin adalet beklediğini dile getirerek, 4 Aralık koşulunun joker işçileri mağdur ettiğini söyledi. Hürriyet, “4 Aralık koşuluna takılan joker" olarak adlandırılan taşeron işçiler adalet bekliyorlar. 696 sayılı KHK'nin getirdiği 4 Aralık 2017'de çalışıyor olma koşulu nedeniyle, yıllarca çalışmış ama işten çıkarılmış ya da ihalesi sona ermiş taşeron işçiler kadro alamadı.  Benzer şekilde, izinli işçilerin yerine geçici olarak çalıştırılan ‘joker’ olarak adlandırılan taşeron işçilerin önemli bir kısmı da kadro hakkından yoksun bırakıldı” dedi.

HANİ KOŞULSUZ KADRO VERECEKTİNİZ?

Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “3 Aralıkta girişi yapılıp "4 Aralıkta çalıştı." diye üç beş günlük çalışması olanlar kadro alırken sırf 4 Aralıkta işe çağrılmadıkları için beş on yıl bile çalışması olanlar kadro alamadı. 4 Aralıkta işe çağrılıp çağrılmamak bu insanların elinde değilken kadro hakkından yoksun bırakılmaları büyük adaletsizliktir. Oysa önceki Çalışma Bakanı Jülide Hanım binlerce insanın gözüne baka baka "Koşulsuz kadro vereceğiz." sözü vermişti ama seçim bitti, sözler yine unutuldu. Bu sözleri ne zaman tutacaksınız diye buradan hatırlatmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER