İtalya'da Köprü Araçlarla Beraber Çöktü Çok Sayıda Ölü Var!

İtalya'nın Genoa kentinde 100 metre yükseklikte bulunan köprü, üzerindeki araçlarla birlikte çöktü.

İtalya'da Köprü Araçlarla Beraber Çöktü Çok Sayıda Ölü Var!
banner158
banner174
Facianın ardından açıklama yapan yetkililer çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu belirtti.İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan köprü çöktü. Korkunç olayda onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.İtalya'nın liman şehri Cenova'da Morandi otoyol köprüsü aşırı yağış sonrası çöktü. Kaza sonrası ilk belirlemelere göre 1'i çocuk 35 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de ağır yaralandı.

ARAÇLARIN ÜZERİNDE OLDUĞU KÖPRÜ ÇÖKTÜ

İtalya'nın Genoa kentinde A10 otoyolu üzerinde bulunan yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü'nün bir kısmı saat 11.15 civarında çöktü.

FACİADA ONLARCA ARAÇ METRELERCE YÜKSEKTEN DÜŞTÜ

İtalyan polisinin olay yerinde olduğu bildirilirken, onlarca araç köprünün çökmesiyle yere çakıldı. İtalya Ulaştırma Bakanı, "Olay muazzam bir trajediye benziyor" ifadelerini kullandı.

ONLARCA ÖLÜ VE YARALI VAR

Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda acil durum ekibi gönderildi. İtfaiye, ambulans ve polis ekipleri şehrin havalimanı yakınlarında yıkılan köprüde sonar ekipler ve arama köpekleriyle çalışmalarını sürdürüyorlar.

FIRTINA SEBEBİYLE YIKILDI

Facia sonrası olay erine gelen ekipler, yapısal zayıflığa dikkat çekerek köprünün yıkılma sebebini fırtınayla bağdaştırdı.

ENKAZ ALTINDA KURTARILMAYI BEKLEYENLER VAR

Enkazın altında onlarca insanın kurtarılmayı beklediği belirtildi. Köprünün enkazından çıkarılan yaralılar çevre hastanelere kaldırılıyor. İtalyan yetkililer bölgedeki tüm hastane personellerini acil koduyla görevlerinin başına çağırdı. Olay yerinde kötü hava şartlarının çalışmaları aksattığı da gelen bilgiler arasında.

AVRUPA'DA İNŞA EDİLEN İLK KABLOLU BETON KÖPRÜ

Polcevera Viyadükü olarak da bilinen köprünün inşaatı 1962'de başladı ve 1968'de tamamlandı. Bin 100 metre uzunluğundaki yapının, şimdiye kadar Avrupa'da inşa edilen ilk kablolu beton köprü olduğu söyleniyor.

GEÇEN YIL DA İKİ KÖPRÜ ÇÖKMÜŞTÜ

İtalya'da geçen yıl da otoyollarda iki benzer köprü ve üst geçit çökmesi vakası yaşanmış, hayatını kaybedenler olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2018, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER