Meteoroloji uyardı:Bu bir afet

Meteoroloji uzmanı Prof. Mikdat Kadıoğlu temmuz ayında yaşanması beklenen hava sıcaklığının mayısta yaşanmasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji uyardı:Bu bir afet
banner158
banner174
 Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.Meteoroloji, iklim değişimi ve afet ve acil durum uzmanı Prof. Mikdat Kadıoğlu, sıcaklıklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Kadıoğu, şunları ifade etti: 

* 'Yaşlıların 16.00'dan önce dışarı çıkmamaları gerekiyor. Sabah gün doğumundan akşam gün batımına kadar ne zaman istiyorlarsa çıksınlar demek daha doğru. Biz şöyle deriz: Gölgeni görmüyorsan gölgeye kaç.

* Hava havai bir şeydir, normali yoktur. Tren gibi yolda gitmez. İklim de değişken bir şeydir. Hava, belli şartlar oluştuğunda belli yerlerde rekorlar kırar.

* Bugünlerde özellikle Libya üzerinden sokulan sıcak hava dili var. Dil şeklinde… Muğla'dan girip, Zonguldak'a kadar gidiyor. Meteorolojinin tahminlerine göre salı gününe kadar devam edecek.

* Sıcak hava dili üç-dört gün sürerse, hava sıcaklığı da mevsim normallerinin 10 derece üstünde olursa, biz buna sıcak hava dalgası deriz, bu bir afettir. 2003 yılının Ağustos ayında Fransa'da 35 bin kişi öldürmüştür.

* Ciddiye almamız gereken bir afet. Sıcak hava dalgaları; apartmanların üst katlarında klimasız dairelerde yaşayanları, obezleri ve küçük yaşta çocukları öldürür.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER