banner166

Misafirliğe gidene 3 bin 150 lira ceza !

Koronavirüsle mücadele kapsamında bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı ihbar edebilecek. Kolluk kuvvetleri bu durumda hem misafire hem de ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesecek

Misafirliğe gidene 3 bin 150 lira ceza !
banner158
banner174
 Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs vakaları Türkiye’de de hızla artışa geçince hükümet yeni önlemleri devreye soktu. Buna göre koronavirüsle mücadele kapsamında bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı ihbar edebilecek. Kolluk kuvvetleri bu durumda hem misafire hem de ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesecek. Öte yandan genelgenin bir diğer önemli ve dikkat çeken maddesine göre ise, il/ilçe Hıfzıssıha Kurulları’nca, gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara aynı anda bulunabilecek kişi sayısı açısından “kota” konulabilecek.  

GENELGE GÖNDERİLDİ

Koronavirüs salgınındaki ciddi artışın ardından, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan yeni kararların hayata geçirilmesine yönelik illere İçişleri Bakanlığı'nca iki ayrı genelge gönderildi. "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu genelgede, kış mevsimi nedeniyle kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilen bu süreçte, evlerde misafir kabulünün salgının yayılım hızını artırdığına dikkat çekildi. Bu çerçevede, evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmeyeceği vurgulandı. Genelgede yer alan evlerde misafir yasağının nasıl denetleneceği ise merak konusu oldu.    

3 BİN 150 LİRA İDARİ PARA CEZASI

Muhtarlar, bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı tespit ettiğinde, kolluk görevlilerine ihbarda bulunabilecek. İhbar sonucu olay yerine gelen kolluk kuvvetleri, tedbir kararına aykırı bir durum saptaması durumunda, hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulayacak. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına daha önce getirilen "İhbar" özelliği ile işletmelere yönelik buradan şikayetler oluşturulabiliyor. Ev içi toplantılarla ilgili tedbirlerin denetimi açısından da bu uygulamadan faydalanılması değerlendiriliyor.

CADDE VE MEYDANLARA KOTA GELİYOR

Genelgenin bir diğer önemli ve dikkat çeken maddesine göre ise, il/ilçe Hıfzıssıha Kurulları'nca, gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara aynı anda bulunabilecek kişi sayısı açısından "kota" konulabilecek. Bu çerçevede cadde ve meydanlara girebilecek kişi sayısı metrekare ve alan büyüklüğü gözönünde bulundurularak, hesaplanacak. Edinilen bilgiye göre gerekli görülmesi durumunda meydanlarda bulunacak kişi sayısı belirlendikten sonra, meydan çevresinde kolluk görevlileri gerekli önlemi alacak. Meydanlardaki yoğunluğu azaltmak için güvenlik şeridi çekilebileceği ve meydanda görevli kolluk personelinin meydanı takip ederek, girişlerde önlem alabileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER