O Şehirde 1 Mart'ta yasaklar başlıyor!

Sakarya'da düğün, nişan, nikah, kız isteme gibi etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle yapılmamasına karar verildi.

O Şehirde 1 Mart'ta yasaklar başlıyor!
banner158
banner174
 Sakarya'da düğün, nişan, nikah, kız isteme gibi etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle yapılmamasına karar verildi. Sinema salonlarının faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Çetin Oktay Kaldırım  başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, vaka artışlarının önüne  geçilmesine yönelik yeni kararlar aldı.

Bu doğrultuda, kent genelinde düğün, nişan, nikah, kız isteme gibi  etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren  15 gün süreyle yapılmamasına karar verildi. Sinema salonlarının faaliyetlerine  verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatıldı.Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan afişlerin tüm belediyeler  tarafından bilbordlara asılması  sağlanacak. OSB ve küçük sanayi sitesi gibi iş  yerlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılacak.Kentte görev yapan tüm muhtarlara, Kovid-19 ile mücadele için alınan  karar ve tedbirlerin takibi ve uygulanmasında tam yetki ve sorumluluk verildi.Apartman, site gibi yerleşim alanlarındaki bir araya gelinen ortak  kullanım alanları (sosyal tesis, kapalı kamelya), ortak oturma mekanı şeklinde  kullanılan mekanların kapatılması kararlaştırıldı.Evlerde gün, mevlit, taziye, kutlama veya buna benzer insanların bir  araya gelmesine neden olan etkinlik ve buluşmaların yasaklanması hükmüne  titizlikle riayet edilmesi karara bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER