banner166

Pakdemirli'den kritik açıklama Türkiye'de 8 ilde 16 ilçede orman yangını

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Son verileri Açıkladı.Türkiye, İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin birçok noktasında çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Pakdemirli'den kritik açıklama Türkiye'de 8 ilde 16 ilçede orman yangını
banner158
banner174

 Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya'daki yangınların ardından bugün de Antalya'nın Alanya ilçesi ve Aydın'ın Didim ilçelerinin yanı sıra Kilis ve Muğla'nın Marmaris ve Bodrum alevlere teslim oldu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangınlarla mücadele edildiğini belirterek "Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma ve araştırma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yapılıyor" dedi.

OTELLER TAHLİYE EDİLDİ

Marmaris'te alevler yerleşim yerine 100 metre kadar yaklaştı. Milas ilçesinin ardından yangın Güvercinlik mahallesinde otellerin olduğu bölgeye sıçradı. Oteller tahliye edildi. 

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD, Manavgat'taki yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Manavgat Kaymakamı Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Osmaniye'de dün çıkan ve kontrol altına alınan Dereobası mevkisindeki orman yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

BAKANLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Orman Yangını Yönetim Merkezi'nde gazetecileri yangınlarla ilgili bilgilendirdi.

Bakan Pakdemirli, ülke genelindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale edildiğini belirterek, "3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangınlarla mücadele ediyoruz." dedi.

Yangınların mutlaka kontrol altına alınacağına değinen Pakdemirli, ciddi bir koordinasyon kurduklarını bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangınlarda oluşan hasarlarla ilgili bilgi veren Pakdemirli, "Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre, 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var." diye konuştu.

Pakdemirli, zarar tespitlerinin devam edeceğine değindi.

Muğla'nın Milas ilçesindeki yangın hakkında konuşan Pakdemirli, "Güvercinlik'te bir otelin boşaltılması söz konusu oldu ve tahliye başladı." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, "Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma ve araştırma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yapılıyor." dedi.



Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2021, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER