Restoran ve kafelerde yeni dönem başlıyor!

Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölü sayısının azalmasının ardından kısmi normalleşme planları hayata geçiriliyor. AVM'lerin ve berberlerin önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak olmasının ardından kafe ve restoranlar da açılış hazırlıklarına başladı. Peki kafe ve restoranlarda nasıl değişiklikler göreceğiz? 

Restoran ve kafelerde  yeni dönem başlıyor!
banner158
banner174
 Türkiye'de koronavirüsün yayılım hızı ve ölümlerin azalmaya başlamasıyla birlikte atılacak 'normalleşme' adımları da belli oldu. İlk aşamada AVM'ler ve berberler hizmet vermeye başlayacak, salgın ile mücadelenin seyrine göre restoranlar ve kafeler için de benzer kararlar hayata geçirilecek. Koronavirüs sonrası sosyal hayattaki düzenin eskisi gibi olmayacağı herkesin malumu. Bu nedenle restoran ve kafe işletmecileri, salgın sonrası döneme hazırlık yapıyor. Sektör temsilcileri, kafe, lokanta ve restoranların en geç haziran başında yeniden hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.   

 PAKET SERVİS

İşletmeler bu tarihte açılsa dahi salgın öncesine dönülemeyeceğini belirten işletmeciler, "Artık adrese teslim yani paket servis bir restoran için olmazsa olmaz hale geldi. Virüsten önce çok sayıda işletme paket servis hizmeti vermiyordu ama artık bu politikasını gözden geçirecek. Paket servis konusuna mesafeli duran birçok üyemiz bu sebepten ötürü artık bu hizmeti vermeye başladı ve başlayacak" değerlendirmesi yaptı.  

TEK KULLANIMLIK MALZEMELER

Salgın ile birlikte restoran ve kafelerde büyük değişimlerin yaşanacağını ifada edilirken, “İşletmeler açıldığında henüz net bir karar yok ama dükkanın kapasitesinin yüzde 50’si kadar müşteri alınması gündemde. İşletmeye gelen bütün müşterilerin ateşi ölçülecek ve masa aralarında 2-2,5 metre mesafe olacak. Masada tuzluk, biberlik olmayacak bunlar tek kullanımlık ufak poşetlerde verilecek. Talep edenlere tek kullanımlık çatal kaşık bıçak verilecek veya mevcut kaşık çatal bıçaklar temassız bir şekilde paketlenip masaya gelecek ve müşteri kendisi bunu açacak. Ayrıca bu dönemde self-servis konusu da büyük talep görecek. Personelin ise mümkün olduğunca müşteri ile az teması, maske – eldiven - bone gibi aparatları kullanması ve bunları sık sık değiştirmesi planlandı” diye belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER