Uğur GENCER yazdı

Duru Medya Grubu Haber24,Haber41,Nefes Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Uğur Gencer’in “Eğitimde minikler yüz yüze, büyükler diz dize” başlıklı köşe yazısı.

Uğur GENCER yazdı
banner158
banner174
 

Eğitimde minikler yüz yüze, büyükler diz dize

Kabine toplantısı sonrası alınan kararla ağabeyler, ablalar evde kamera karşısından eğitime devam ediyor, minikler okullu oldu okula gidiyor.

Veliler, öğretmenler gün boyu WhatsApp üzerinden yazmaya devam ediyor.

Ders başladı, başlıyor, girdik, giremedik, atıldık, bekleme odasındayız. Misafir odasına geçmek üzereyiz(!)

Kabine toplantısı sonrasında alınan kararlara saygımız sonsuz. Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi bu dönemde özellikle birey olarak hepimizin birbirimize destek olmamız gerektiğinin de bilincindeyim.

Bilincinde olmam demek fikirlerimi ifade etmeyeceğim anlamına gelmiyor. Elbette edeceğiz.

Şimdi tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yüz yüze eğitime başladı. Öncelikle hayırlı olsun!  Çocuklarını bırakacak yeri olmayan aileler için son derece yerinde bir karardı. Ancak birilerinin çocukları evde yalnız, birilerinin de çocukları eğitimden geri kalmasın deseydik daha doğru olmaz mıydı? Geçen her günün cezasını ilerleyen dönemde çok ağır şekilde ödeyeceğiz. Sadece çocuklar değil, biz velilerde aynı sıkıntıları yaşayacağız.

Benim kafama takılan Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmasıyla okulların birçoğu bu belgeyi aldı. Belki de almak üzereler.

Yurt genelinde “Okulum Temiz Belgesi” Sertifika törenleri yapılarak bu belgeyi hak kazanan okullara takdim edildi. Elbette bu belgeyi almak içinde ciddi bir bütçe ayrılması gerekiyordu. Bunu da birçok okul yöneticisi kendi imkân ve mücadeleleriyle aldılar. Almayanlar belki parmakla gösterilecek kadar azdır.

Merak ediyorum,  Okulum temiz belgesi olan okullarda da eğitime geçilse çocukları eba, velileri, eğitimcileri WhatsApp işkencesinden kurtarsak olmaz mı? Hala anlayamadık okulum temiz belgesi neden alındı? Zorluklarla alınan bu belgeden şimdi değil de ne zaman faydalanacağız?

Bu belge üstün başarı plaketleri gibi vitrine konsun diye mi alındı!

Günün Sözü: Mekke'de dilen Medine'de dağıt.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER