Van'da meydana gelen çığ faciasında ölü sayısı 31'e yükseldi

Dün yaşanan çığın altında kalanları arayan ekibin üzerine de çığ düştü. İkinci çığ faciasında 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiye eri ve 12 sivil vatandaşımız olmak üzere 26 kişi yaşamını yitirdi.

Van'da meydana gelen çığ faciasında ölü sayısı 31'e yükseldi
banner158
banner174
 Van'ın Bahçesaray ilçesinde ikinci kez çığ faciası yaşandı. Dün yaşanan çığın altında kalanları arayan ekibin üzerine de çığ düştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, feci olayda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Dün meydana gelen faciada da 5 kişi yaşamını yitirmişti.Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü. İkinci çığ faciasında 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu 3'ü itfaiye eri, 12 sivil vatandaş olmak üzere 26 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. İkinci çığ faciasında 26 kişi yaşamını yitirdi. İki günde meydana gelen iki faciada ölü sayısı toplamda 31'e yükseldi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde meydana gelen çığda devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşme hadisesi yaşanmıştır. Yaşanan bu çığ düşmesi olayında şu ana kadar 30 kişiye ulaşılmış olup, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER