10 Yılda 50 yıllık Yatırım Yaptık

TÜİK verilerine göre 46 bin 099 kişilik nüfusu ile Kocaeli’nin en az nüfuslu ilçesi Dilovası oldu. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası’nın nüfusu için planlarını Marmara Gazetesi'ne açıkladı.

10 Yılda 50 yıllık Yatırım Yaptık
banner158
banner174
 Toltar, Dilovası’nda yatırım atağının olduğunu belirterek Dilovası’na son 10 yılda yapılan yatımların 50 yıldır yapılanları aştığını söyledi.  Gebze’de katıldığı bir toplantıda Marmara Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Toltar, Dilovası’nın azda olsa artan nüfus artışını değerlendirdi. Toltar, Dilovası’nın gerek coğrafi alanı, gerekse  bölgedeki sanayi potansiyeli ile mevcut nüfusunun iki katını daha barındırıp istihdam edecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Dilovası’na yapılan alt ve üst yapı yatırımları, 6 OSB bölgesi, 8 limanı, alternatifli yolları ve Körfez Köprüsü ile de körfezin karşısına bağlanması sonucu, zenginliği tartışılmaz bir ilçe haline gelen ilçenin her açıdan stratejik bir öneme sahip olduğunu belirti. Toltar, belediye olarak, nüfus ve planlaması göz önüne alınarak ilçede yerel bazda gelişme sağlayacak her şeyi düşünerek hizmet üretmek çabasında olduklarını söyledi. 

 
KONUT PROJELERI İLE YAŞAM ALANI GENİŞLEYECEK
Toplumun temel ihtiyaçları düşünüldüğünde sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini söyleyen Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Belediye olarak eğitim ve sağlığa ciddi destek veren bir belediyeyiz. Son 10 yılda Dilovası’nda yapılan eğitim yatırımları ve sağlık alanındaki hastane ile birlikte atılım, son 50 yıldan daha fazla yatırımı içinde barındırıyor. Devam eden okul inşaatlarımız ve ticaret odası ile birlikte yaptığımız toplum sağlığı merkezi ile de bu yatırımlara devam edeceğiz. Devam eden toplu konutlar ve belediye olarak başlayacağımız konut projeleri ile de yerleşik yaşam alanları daha fazla genişleyecek" şeklinde konuştu. Altyapı sorunlarının büyük oranda belirli planlamalar dahilinde çözümlendiğini söyleyen Toltar, büyükşehirle birlikte ortaklaşa yapılan kültür salonunda vatandaşın taleplerine göre konferansların ve etkinliklerin artırılarak devam edeceğini belirtti. Köprünün hemen ayağında bir alış veriş merkezinin yükseldiğini açıklamalarına ekleyen Toltar, köprü ile birlikte faaliyete geçmiş olacak AVM’nin de tüm Dilovası halkına hizmet edeceğini söyledi. Toltar, ayrıca AVM personelinin de Dilovası’ndan temini noktasında AVM yetkilileri ile görüşüldüğünü belirtti. ,

LALE KALAYCIOĞLU

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER