banner166

Ankara'da Büyük Patlama: 28 Ölü

Ankara'da büyük patlama: 11 ölü

Ankara'da Büyük Patlama: 28 Ölü
banner158
banner174

Ankara Kızılay'da Genelkurmay Başkanlığı'na 300 metre mesafede askeri servis araçlarının geçişi sırasında iki ayrı bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıdan 3 askeri servis aracı etkilendi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. Saldırıda ölü sayısının artarak 11 olduğu öğrenildi

Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın Devlet Mahallesi'ndeki askeri lojman bölgesinde askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldiği öğrenildi.

Ekipler ve güvenlik güçleri olay yerine harekete geçti. Patlamanın nedeni henüz belli olmadı.

Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

18.45'ten itibaren Kızılay, Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa, Dikmen ve Çankaya gibi birçok semtten duyulan patlamayla ilgili sosyal medyada mesajlar paylaşıldı.

İNÖNÜ BULVARI TRAFİĞE KAPATILDI

Saldırı, askeri servis araçlarının kalktığı askeri lojmanların önünde meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle 4 servis aracı yanmaya başladı. Yeni bir patlamaya karşı güvenlik güçleri tarafından İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Patlama olan alanın çevresinde önlem alındı.



Ankara'nın merkezinde Deniz Kuvvetleri, Genelkurmay ve Meclis'in yakınında meydana geldiği öğrenilen patlamanın iş çıkış saatinde gerçekleştiği öğrenildi. Palama sonucu yangın çıktığı bilgisi ulaşırken bir taraftan ambulanslar ve itfaiye ekiplerinin de bu yangına müdahale etmeye çalıştığı gelen ilk bilgiler arasında...



İKİNCİ PATLAMA



İki servis otobüsünün yanmakta olduğu belirtilen olayla ilgili, ilk patlama sonrasında ikinci bir patlama olduğu da öğrenildi.



BAŞBAKANDAN İLK AÇIKLAMA

Patlama sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı ilk açıklamada, "Patlama sesi geldi, bakacağız" dedi.



BAŞBAKAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NE GEÇTİ

Başbakan Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı sarayındaki güvenlik zirvesinden az önce çıkarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Davutoğlu'nun, bombalı saldırıs sonrası Brüksel ziyaretini iptal ettiği açıklandı. 



VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: 5 ÖLÜ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçar yaptığı açıklamada bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişiin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI: 11 ÖLÜ

Ankara'da meydana gelen patlamada ilk önce 5 olarak açıklanan ölü sayısının arttığı öğrenildi. Yeni bilgilere göre patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 11 oldu



Patlama ile ilgili yayın yasağı getirildi. 



HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçakça saldırdı, lanetliyoruz. Vatandaşlarımın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terönün alçaklığını ve hainliğini bir kez daha gösteriyor" açıklamasında bulunurken Sağlık Bakanlığı yetkilileri ilk etapta 20 ambulansın olay yerine gittiğini ve yaralıların hastaneye gönderilmeye başladığını açıkladı. 

Patlama üç serbis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldiği öğrenildi. 

İŞTE PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ NOKTA



ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ'DAN TWITTER AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER