ASEAN Projesi Onaylandı

Her milletten gelecek vadeden genç yetenekler, yaratıcılık arayan küresel Türk firmalarıyla bir araya getiren projeyle Güneydoğu Asya ülkelerindeki gençleri Türkiye'yi kariyer hedefleri için cazibe merkezi olarak konumlandırmasına katkı sağlanması bekleniyor.

ASEAN Projesi Onaylandı
banner158
banner174
Her milletten gelecek vadeden genç yetenekler, yaratıcılık arayan küresel Türk firmalarıyla bir araya getiren "TalentforBIZ" kariyer etkinliğinin Güneydoğu Asya Uluslar Birliğinden (ASEAN) fon desteği alarak 2021 yılında Malezya ve Endonezya'da da yapılmasıyla ilgili projesi kabul edildi.

ASEAN ile Türkiye arasında 2017 yılında kurulan "Sektörel Diyalog Ortaklığı" kapsamında Türkiye, ASEAN'a düzenlenecek projelerin finansmanı için kurulan fona 1 milyon dolar bütçe tahsis etti. Türkiye'nin katkılarıyla oluşan kayıtlı fondan ASEAN üye ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin de geliştireceği projelerin finansmanı için yararlanması mümkün oldu.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin İstanbul'da gerçekleştireceği Uluslararası İnsan Kaynakları Konferansı Projesi'nden sonra, Türkiye'nin Güneydoğu Asya ülkelerindeki genç yetenekler için bir kariyer ve cazibe merkezi olarak konumlandırılmasını hedefleyen "ASEAN-Türkiye TalentforBIZ Projesi" de kabul edilen sınırlı sayıdaki proje arasında yerini aldı.

Kaynak; Haberso

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2021, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER