Askerlik Yoklamları Artık E-Devlet'te!

e-Devlet'te hizmetler her geçen gün artıyor. Askerlik görevlerini daha yapmamış olan vatandaşlara büyük bir rahatlık sağlamak amacıyla, e-Devlet'ten askerlik yoklaması yapılabilecek...

Askerlik Yoklamları Artık E-Devlet'te!
banner158
banner174
e-Devlet kapısı üzerinden askerlik yoklaması yapılabilmesi için çalışmalara ara vermeden devam ediliyor.Yeni gelen özellikte, Askerlik çağına eren vatandaşlar, askerlik işlemlerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirme imkanına sahip olacak. Talep edilen bilgi formlarını internet ortamında e-Devlet kapısı üzerinden doldurabilecekler. Aile Hekimi aracılığı ile sağlık muayenesi işlemlerini yapabilecekler. 

E-DEVLET'TEN ASKERLİK YOKLAMASI HAKKINDA BİLİNMEYENLER








e-Devlet Kapısı üzerinden doldurulan formlar ve Aile Hekimine giderek sağlık muayenesi işlemlerini yapabilmeleri hedefleniyor. 'Askerlik Yoklama' uygulaması, 02.11.2016 tarihinden itibaren Manisa ilinde ve 10.07.2017 tarhininde de Ankara ilinde pilot olarak uyugulanmıştır. Uygulama'nın 14.05.2018 tarihinden itibaren çoğu illerde kullanıma açılması planlanıyor. Uygulamanın vatandaşlara sunulan hizmetin hızlı bir şekilde olması, etkin bir şekilde işlemlerin sonuçlanması ve maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor. 



Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER