banner166

Başbakan Osmangazi Köprüsü'nün Açılış Tarihini Açıkladı

30 Haziran'da törenle açılacak

Başbakan Osmangazi Köprüsü'nün Açılış Tarihini Açıkladı
banner158
banner174
Türkiye'nin vizyon projelerinden olan Osmangazi Köprüsü'nden geçişler, 30 Haziran'dan sonra başlayacak. Başbakan Binali Yıldırım, dün İstanbul'da katıldığı bir programda köprünün açılış tarihini açıkladı

30 Haziran'da yapılacak köprü açılışına tüm vatandaşları davet eden Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açılışa katılacağını belirtti. Açılış ile ilgili detaylar önümüzde ki günlerde kesinlik kazanacak. Ancak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açılış sonrası Gebze Kent Meydanı'nda Gebzeliler ile birlikte iftar yapması için çalışma yapılıyor

DÜNYANIN 4. ASMA KÖPRÜSÜ

İstanbul-İzmir arasını 3 saate indirecek olan otoyolun en önemli ayağı olan Dilovası'nda ki Osmangazi Köprüsü, büyüklüğü ile Dünya'nın en büyük 4. Asma Köprüsü olma özelliği taşıyor. Osmangazi Köprüsü'nde çalışmalar artık tamam. Ramazan Bayramı'nda hizmet vereceği daha önce açıklanan Osmangazi Köprüsü ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım kesin tarih verdi. Dün İstanbul'da ki bir programda konuşan Yıldırım, "Biz tek boğaz ile yetinmedik. Türkiye'ye ikinci boğazı kazandırdık. Osmangazi Köprümüzün açılışını 30 Haziran'da yapacağız. Cumhurbaşkanımız ile birlikte yapacağımız açılış törenine hepiniz davetlisiniz" dedi.

GEBZE TARAFINDA OLACAK

Geçtiğimiz günlerde Köprü'nün son tabliyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yerleştirilmişti. Köprüden geçişlerin Ramazan Bayramı'nda yapılacağı açıklanmıştı. Ancak, bu tören köprünün Yalova tarafında yapılmıştı. Bölgemizden binlerce kişi bu tören için karşı yakaya geçmişti. Köprünün araç trafiğine açılması ile ilgili yapılacak törenin ise Dilovası tarafında yapılacağı kesinleşti.

İFTAR İÇİN SEFERBERLİK

30 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nün araç trafiğine açılış için yapılacak törenin detayları önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında törene katılacağını açıkladı ve tören sonrası 'köprüde iftar yapılacağı' belirtildi. Gebze'de 30 Haziran'da ki açılışla ilgili çalışmalar başlarken, açılış sonrası Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile Gebze Kent Meydanı'nda toplu iftar yapılması için de ciddi bir mesai harcanacak.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER