Büyükşehir Kaçak Hafriyatçılara Göz Açtırmıyor

Kaçak hafriyat cenneti olan Gebze'de, Büyükşehir ekipleri gece mesaisi de yapmaya başladı.

Büyükşehir Kaçak Hafriyatçılara Göz Açtırmıyor
banner158
banner174
 Önceki gece İstanbul'dan Gebze'ye gelen kamyonlara baskın düzenlendi.

ocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gebze'ye İstanbul'dan getirdiği hafriyatı dökmek isteyen 9 kamyona baskın düzenledi. Kaçak hafriyat döken şahıslara 49 bin 95 TL, firmalara ise 147 bin 285 TL idari para cezası uygulandı.

UYDU 'DAN TAKİP EDİLİYOR

Kaçak hafriyata savaş açan Kocaeli, son teknoloji ile kaçakçılara göz açtırmıyor. Marka Şehirler Yarışması'nda 'En İyi Akıllı Kent Teknolojisi Ödülü'nü alan Kocaeli,  'Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi' ile entegre çalışan hafriyat araçları uydu takip sistemi sayesinde aralıksız takip edilen hafriyat alanlarına kaçak olarak döküm yapmak isteyen kamyonlara baskın düzenleniyor. Son olarak İstanbul'dan getirdikleri hafriyatı Gebze'ye dökmek isteyen kamyonlara müdahale edildi. 9 kamyon hakkında tutanak düzenlendi. Hafriyat Araçları Uydu Takip Sistemi'nden gelen uyarı doğrultusunda akşam saatlerinde ihbarı alan Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, jandarmaya bilgi verdi. Koordineli yapılan gece denetimleri sonrası Gebze Mudarlı Mahallesi sınırları içerisinde mevzuata aykırı olarak İstanbul'dan yüklemiş oldukları hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını taşıyan 9 adet araç tespit edildi.

200 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Yapılan baskınla araçlar ve sürücüleri hakkında tutanak düzenlendi. Kaçak hafriyat döken şahıslara 49 bin 95 TL, firmalara ise 147 bin 285 TL idari para cezası uygulandı. Büyükşehir ekiplerinin gece yarısı mesaisinde, kaçak harfiyata göz açtırılmadı ve Çevre Kanununu hiçe sayan firma ve kişilere de 200 bin lira civarında ceza kesildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER