banner166

Büyükşehir'de seferberlik!

15 Temmuz gecesi darbe girişiminden sonra ülke genelinde halkın, hainlere karşı tuttuğu milli irade nöbetleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de İzmit’teki demokrasi nöbetlerinin adresi olan Perşembe Pazarı alanında, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oluyor.

Büyükşehir'de seferberlik!
banner158
banner174
 VATANDAŞLARIN HER TÜRLÜ İHTİYACI SAĞLANIYOR

18. güne giren ve adeta ikinci bir İstiklal Mücadelesi haline bürünen demokrasi nöbetlerine, Kocaeli halkı büyük katılım sağlıyor. İzmit’te vatandaşların ülkesine sahip çıktığı alanlardan biri olan Perşembe Pazarı’na ise her gün on binlerce Kocaelili akın ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alana gelen vatandaşların yiyecek, içecek, ibadet, temizlik gibi birçok ihtiyacına cevap veriyor.

 

HER GÜN 10 BİN BARDAK SU

Büyükşehir birimleri vardiyalı olarak Perşembe Pazarı alanında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Her gün 10 bin bardak su dağıtarak su ihtiyacını gideren Büyükşehir Belediyesi, yine her gün 5’er bin simit ve pilav, yaklaşık 20 bin çay dağıtarak sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutan Kocaelililerin yemek yemesini sağlıyor.

 

GECE GEÇ SAATLERE KADAR ULAŞIM

Perşembe Pazarı alanına gece geç saatlere kadar vatandaşlar gelmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kocaelililerin alana zahmetsizce ulaşıp tekrar evlerine dönmeleri için ücretsiz otobüs hizmeti veriyor. Saat 04.00’e kadar devam eden ücretsiz otobüs seferleri vatandaşların ulaşımda sorun yaşamamasını sağlıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, UlaşımPark tarafından işletilen otobüs ve vapurlar saat 20.00’dan sonra ücretsiz olarak hizmet veriyor.

 

TEMİZLİK VE İBADET

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin demokrasi nöbetlerinin merkezi olan Perşembe Pazarı alanında rahat bir şekilde ibadet yapılabilmesini de sağlıyor. Bay ve bayan şeklinde hazırlanan mescitlerde vatandaşlar, alandan ayrılmadan namazlarını eda edebiliyor. Abdest ve tuvalet ihtiyacının da karşılandığı alanın her gün temizliği de yapılarak sürekli temiz kalması sağlanıyor.

 

GELİN VE DAMATLAR DA NÖBETTE

Demokrasi nöbetlerinde her kesimden Kocaelili, Perşembe Pazarı alanında bulunuyor. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın adeta akın ettiği alana evliliğe ilk adımlarını atan gelin ve damatlar da katılıyor. Gelin ve damatlar Kocaelililere hainlere karşı düşüncelerini aktarıyor.

 

ÖZEL KLİP, VİDEOLAR, GÜNLÜK HABERLER

Vatandaşlar demokrasi nöbeti tutarken alanda kurulan LED ekran sayesinde günün gelişen haber ve videolarını izleme fırsatı da buluyor. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı video ve klipler ile nöbetlerdeki milli ruh doruk noktasına ulaşıyor. Alanda hayata geçirilen her organizasyon fotoğraf ve kamera ile kaydedilerek vatandaşlara izletiliyor.

 

SANATÇI ORGANİZASYONLARI

Alana kurulan stantta ise demokrasi nöbetini Kocaelilerle paylaşmaya gönüllü olarak gelen ünlü isimler vatandaşlarla buluşturuluyor. 15 Temmuz darbe girişiminden bu güne milli irade nöbeti için alanlarda boy gösteren sanatçı, akademisyen, sporculardan oluşan sevilen isimler Perşembe Pazarı alanında duygularını paylaşıyor, ilk kez bestelediği eserlerini seslendiriyor. Alanda ayrıca binlerce sandalye, tabure ve hasır sağlanarak vatandaşların rahat etmesi sağlanıyor.

 

GÜVENLİK, TRAFİK VE SAĞLIK HİZMETLERİ

Merkezi bir alanda bulunan Perşembe Pazarı alanında araç ve yaya yoğunluğunu ise Büyükşehir Trafik Zabıta ekipleri kontrol ediyor. Öte yandan Büyükşehir güvenlik ekipleri hem alanın hem de sanatçı ve siyasilerin güvenliği ile ilgili görev yapıyor. Perşembe Pazarı alanında ayrıca sağlık hizmeti de veriliyor. Her gün hazır halde bekletilen Büyükşehir ambulansı olası vatandaşların sağlık sorunlarına anında müdahale ediyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER