Çocuklar Gözyaşlarıyla Ülkelerine Döndü

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli'nde konuk edilen misafir ülke çocukları gözyaşları içinde ülkelerine dönüyor.

Çocuklar Gözyaşlarıyla Ülkelerine Döndü
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali sona ererken geride unutulmayacak hatırlar kaldı. 41 ülkeden dünyanın dört bir yanından festivale katılmak için Kocaeli ’ye gelen çocuklar, bir hafta boyunca Türk ailelere misafir oldular. Festival süresince pek çok şey paylaşan çocuklar ayrılık vakti geldiğinde gözyaşlarını tutamadılar. Yahya Kaptan Orta Okulu’ndaki ailelere konuk olan Ukraynalı öğrenciler ülkelerine dönmek üzere ayrıldılar.

HÜZÜNLÜ AYRILIK

23 Nisan Çocuk Festivali için ülkemize gelen misafir ülkelerden olan Ukraynalı çocuklar, Yahya Kaptan Ortaokulu ailelerine konuk olmuştu. Türk ailelerden ayrılmakta zorlanan Ukraynalı çocuklar ülkelerine dönmek üzere hazırlık yaparken duygulu anlar yaşadılar. Birbirlerine sıkıca sarılarak tekrar görüşme temennilerinde bulunan çocuklar, iletişim bilgilerini de paylaştılar, bol bol fotoğraf çekildiler.  Sadece çocuklar değil veliler de ayrılığın hüznünü yaşadılar.

“ARKADAŞIMDAN AYRILMAK ZOR OLDU”

Yahya Kaptan Ortaokulu öğrencilerinden Ecren, Ukraynalı arkadaşı Nastia’dan ayrılırken duygusal anlar yaşandı. “Festival süresi boyunca arkadaşımla çok eğlendik, gezdik şimdi ayrılmak çok zor geliyor. Birbirimize çok alışmıştık. Akşamları dışarı çıktık, İzmit’i gezdik, gündüzleri ise okulda beraber derslere girdik. Kültürümüzü onlara tanıtmaya çalıştık. Yemeklerimizi çok beğendi. Sekapark’a gittik beraber, orayı çok sevdi. Şimdi ayrılık zamanı geldi. İkimiz de çok üzülüyoruz. Telefonlarımızı aldık, sosyal medyadan sürekli irtibat halinde olacağız. Ben onu her zaman bekliyorum ülkemize. O da beni misafir edebileceğini söyledi. Yaz tatilinde oraya gitmeyi planlıyoruz.” dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Yahya Kaptan Ortaokulu öğrencilerinden Emir Alp, edindiği Ukraynalı arkadaşı Sasha ile güzel günler geçirdiklerini ve iyi dost olduklarını söyledi. Ukraynalı arkadaşı Sasha ile oyunlar oynayıp eğlendiklerini belirten Emir Alp “Yemeklerinizi, kültürümüzü ve şehrimizi ona tanıttım. Çok memnun kaldı. Festival ile yabancı bir arkadaş edinme fırsatı buldum. Ukraynalı arkadaşım Sasha ile bundan sonra da görüşmeye devam edeceğiz. Onu da her zaman bekliyorum ülkemize” dedi. Çocuklar arkadaşlarını uğurlarken gözyaşlarına boğuldular.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER