Cumhurbaşkanı,Şahsına Hakaret Davalarını Geri Çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şahsına yönelik hakeretlerle ilgili tüm davaları bir kereliğine geri çektiğini açıkladı. Bu yöndeki dava sayısı 1500 civarında idi.

Cumhurbaşkanı,Şahsına Hakaret Davalarını Geri Çekti
banner158
banner174
 Gebze'de de CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Gökhan Orhan ve gençlik kolları yönetiminde yer alan Ertan Çağlın, 'Cumhurbaşkanına hakaretten' yargılanıyorlardı. 12 Ekim'de görülecek duruşmada karar çıkması bekleniyordu. CHP'li gençler bu kararla rahatlamış oldu.

DAVALARI GERİ ÇEKTİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, siyasette ki yumuşama ve muhalefetin, iktidar ile birlikte hareket etmesi 'darbenin güzel yanı' olarak değerlendirildi. Oluşan bu birlik-beraberlik ortamına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katkı sundu. Erdoğan, bir kereye mahsus olmak üzere, şahsına hakeretten dolayı açtığı tüm davaları geri çektiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı'na hakeretten dolayı devam eden 1500 dava bulunduğu, daha önce bir çok kişinin sosyal medya paylaşımlarından dolayı cezaevinde yattığı biliniyordu. Devam eden 1500 dava ile birlikte, soruşturma aşamasında ki davalarında geri çekildiği açıklandı.

GEBZELİ GENÇLERİ RAHATLATTI

Cumhurbaşkanına hakaret davasından yargılananlar arasında CHP'nin eski Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan ile yönetim kurulunda yer alan Ertan Çağlın'da vardı. Cumhurbaşkanına hakeret davasında bir kaç kez mahkemeye çıkan CHP'li gençler, bu kararı yerinde bulduklarını açıkladılar. Gökhan Orhan, "biz hiç kimseye hakaret etmek için paylaşımda bulunmadık. Biz ülkemizin çağdaş, demokratik bir ülke olmasının mücadelesini veren gençleriz ve bunun için mücadelemiz sürecek" dedi. Orhan ve Ertan'ında yargılandığı; Cumhurbaşkanına hakaret davasında 12 Ekim'de karar duruşmasının görüleceği belirtildi. Ancak, Cumhurbaşkanının bu açıklaması sonrası yapılacak yasal işlemlerle birlikte davaların düşmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178