Ekmeğimizle oynamayın

Vali'nin onaylamamasına rağmen, 1 Aralık 2015 tarihinden itibaren 1.25 Liradan satılan ekmeğe zam meclis gündemine taşındı.

Ekmeğimizle oynamayın
banner158
banner174
 Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, etkmeğe yapılan zammın geri çekilmesinin mümkün olduğunu söyledi, konuyu meclise taşıdı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu konuda taraflarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

PAYDAŞLARLA GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Kocaeli’de 250 gram olan ekmek fiyatının 1,25 Türk Lira olmasına CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet sessiz kalmamış ve konuyu meclise taşımıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e soru önergesi sunarak ekmek zammını soran Milletvekili Hürriyet’e bakanlıktan gelen yazılı cevapta, ekmek fiyatları ve ekmek yapımında kullanılan hammadde fiyatları konusunda ilgili paydaşlarla görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Üreticinin olduğu kadar tüketicinin de korunması gerekliliği konusunda hassasiyet duyulması istenen cevapta, bakanlık olarak hem tüketici hem de üretici için uygun şartların sağlanmasının amaçlandığı da belirtildi. 

VALİLİK ONAY VERMEDİ

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, geçtiğimiz günlerde, 1 Aralık'tan itibaren zamlı satılan 250 gram ekemğin fiyatını 1.25 liraya çekmek için yaptığı başvuru red edilmişti. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, zammı gereksiz bulduğunu söylemişti. Buna rağmen ekmek zamlı satılmaya devam etti.

FETAH, 'VİCDANSIZLIK'

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKÖDER) Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, Kocaeligenelinde ekmeğin 1 liradan 1,25 TL'ye yükselmesine tepki göstermiş ve bu duruma vicdansızlık diye tepki göstermişti. Kocaeli'nde yapılan zamma karşı olduklarını ifade eden Fettah, "Fırıncılar Odası'nın hiçbir vicdana sığmayan yüzde 25 zam kabul edilemez bir rakam oldu. Ekmeğe yapılan zam, tüketiciye vurulan en büyük darbedir. Çünkü mevcut geliri ile temel ihtiyaçlarını karşılayamayan tüketicinin tek besin kaynağı ekmektir. KocaeliFırıncılar odası Başkanı gerekçesinde un, su, tuz işçi giderlerini bahane ederek asgari ücret zammının yüzde 5–6'yı geçmediği bir ülkede yüzde 25 zam yapması tamamen vicdansızlıktır." demişti.

ZAM GERİ ALINACAK MI?

Kocaeli Valisi'nin zammı red ettiği, Milletvekili Hürriyet'in soru önergesi ile meclise taşınan ve şuanda zam kararı hiç bir makamca onaylanmayan, ekmekte ki son durumun ne olacağı merak ediliyor. Gebze'de 1 Aralık'tan itibaren zamlı satılan ekmeğe bazı fırınların zam uygulamadığı ve bazı bakkallarda ekmeği 1 liradan almanın mümkün olduğu belirtildi. Esnaf arasında haksız rekabet doğuran bu duruma Fırıncılar Derneği'nin müdahelesinin nasıl olacağı merak konusu. Asıl merak edilen ise hiç bir makam tarafından onay almadığı halde zamlı satılan ekmekte, onay alınıncaya kadar zam geri alınacak mı?

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2016, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178