Erdoğan'dan patronlara şok uyarı!

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'İç Güvenlik Birimleriyle İftar' programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan iş insanlarına önemli uyarılarda bulundu.

Erdoğan'dan patronlara şok uyarı!
banner158
banner174
 Eski TÜSİAD Başkanı ve  yöneticisi olan Tuncay Özilhan'ın buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan konuşmasını üzüntüyle dinlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim" dedi. 

"BUNUN HESABINI SORMASINI BİLİRİZ"

Erdoğan patronlar kulübü olarak nitelendirilen TÜSİAD ile de şunları söyledi , "Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu başkanı Tuncay Özilhan'ın… Bunu bu şekilde açıklamak istemezdim. Buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan üstüne bir de Türkiye'yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim.

Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Buna rağmen benzer istatistiklerle Türkiye'nin gerçekten çok iyi olduğu nice alanlar var. Mesela iş yapma kolaylığı bakımından 17 sıra birden yükselerek 190 ülke arasında 43'üncülüğe çıktık. Bunu görmez. Ekonomik özgürlükler endeksinde de 180 ülke içinde 68'inci sıradayız. Bunu görmez. Halbuki bu kişi bizi hep, ülkemizi 110'lu, 120'li sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden vurmaya çalışır. 17 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri neydi? Bugün ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak? Bugün neredesin? Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum. Bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor. Ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim."

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER