banner166

Hayvanlara Şiddet Hangi Hastalığın Belirtisi?

Hayvana şiddet uygulamanın altında birçok psikolojik rahatsızlık bulunabileceğine dikkat çeken uzmanlar, şiddete yatkın kişilerin merhamet duygusundan yoksun, öfkesini kontrol edemeyen bireyler olduğunun altını çiziyor. Uzmanlara göre, herhangi bir canlıya şiddet uygulayıp, bunun üzerine hiçbir suçluluk duymayan kişiler anti-sosyal kişilik bozukluğu sorunu yaşıyor.

Hayvanlara Şiddet Hangi Hastalığın Belirtisi?
banner158
banner174

 Empati duyguları yoktur

Hayvana şiddet ve insana şiddet uygulamanın farklı konularmış gibi ele alınmasının söz konusu olmadığını belirten uzmanlar, “Şiddet uygulama eylemlerinde bulunan kişilerde birçok psikolojik rahatsızlık görülebilir. Şiddete yatkın kişiler genellikle merhamet duygusundan yoksun, öfkesini kontrol edemeyen bireylerdir. Empati duyguları yoktur, karşısındaki canlının acı çektiğinin farkına varamazlar. Herhangi bir canlıya şiddet uygulayıp, bunun üzerine hiçbir suçluluk duymayan kişilerin anti-sosyal kişilik özellikleri taşıdığı söylenebilir” diye belirttiler.

Hayvana şiddet uygulayan insana da zarar verebilir

Hayvanlara şiddet uygulayan kişilerin ileride insana zarar verebilecek potansiyele sahip olduklarını da ifade eden uzmanlar, “Geçmişte birçok örneği vardır. Birçok katil, cinayetlerinden önceki zamanlarda hayvanlara şiddet uygulamış hatta öldürmüştür. 13 kadının katili “Boston canavarı” Albert de Salvo öncesinde kedi ve köpekleri aynı kafese aç koyarak birbirlerini öldürmelerini seyredermiş. 50 kişini katili “Düsseldorf Vampiri” Peter Kurten ise birçok köpeğe ve koyuna tecavüz ettiğini ve öldürdüğünü daha sonralarda itiraf etti. Bunlar sadece belli başlı örnekler, fakat listeyi uzatmak mümkün” diye konuştu.

Can değil mal yaklaşımı değişmeli

Ülkemizde hayvana yönelik şiddetin nedenlerinden birinin yasaların yetersizliği olduğunu belirten uzmanlar, “Yasaların yetersizliği bu sorunun temellerinden birisidir. Hayvanlara karşı işlenen suçların cezası artırılmalıdır. Geçtiğimiz günlerde başka bir örneğini de yaşadığımız; katledilen 2 köpek sonrası “can” değil “mal” olarak değerlendirilmeleri, bu konuda yasalarımızın ne denli yetersiz olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER