Hürriyet:’Muhaliflerin tasfiye edilmek istenmesinden kaygılıyız'

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan ve CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile Bizim Kocaeli Gazetesi çalışanlarını ziyaret ettiler.

Hürriyet:’Muhaliflerin tasfiye edilmek istenmesinden kaygılıyız'
banner158
banner174
 Gazete çalışanlarına destek olmak istediklerini belirten Hürriyet. “Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile uygulamaların gittikçe cadı avına dönüşüyor olmasından dolayı ve tüm muhaliflerin tasfiye edilmek istenmesinden dolayı kaygılıyız"

ÇALIŞANLARLA SOHBET ETTİLER


CHP ekibi dün ilk olarak Bizim Kocaeli Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazete'nin sahibi Güngör Aslan gözaltında tutulduğu için çalışanlarla sohbet eden CHP heyeti, gelişmeleri takip ettiklerini dile getirdiler. Buradan da Manşet Kocaeli Gazetesi'nin çalışanlşarını ziyaret etti. CHP heyeti burada da gazetenin emekçileri ile sohbet ederek, emekçilerin mağdur edilmemesinin önemine vurgu yaptılar. Manşet Kocaeli Gazetesi sahibi Şenol Çiçek'te FETÖ bağlantısı bulunduğu için gözaltında tutuluyor. 

CADI AVINA DÖNÜŞÜYOR!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Resmi Gazetede yayınlanarak kapılarına mühür vurulan gazetelerle ilgili bir açıklama yaptı. Hürriyet yaptığı açıklamada “Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile uygulamaların gittikçe cadı avına dönüşüyor olmasından dolayı ve tüm muhaliflerin tasfiye edilmek istenmesinden dolayı kaygılıyız.
Özellikle Kocaeli’deki bazı basın organlarının kapatılması, çalışan basın emekçilerinin yaşadığı mağduriyetler endişe vericidir ve cadı avı ile ilgili kaygımızı haklı çıkarmaktadır. Yaşanan olayın; Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı’nın ardından gerçekleşmesi ise düşündürücüdür. 
Hiçbir zaman; basın ve ifade özgürlüğünü engelleyecek uygulamaların arkasında olmadık.
Hükümetin darbecilerle mücadele ederken çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle kamu vicdanını kanatmaya hakkı yoktur.
Her zaman söylediğimizi yeniden tekrarlıyor ve sürdürülen mücadelenin cadı avına dönüşmesini tasvip etmiyoruz. Masum insanların temel hak ve özgürlüklerinin gasp edilmemesi ve yaşanan mağduriyetlerin önlenebilmesi için gereken hassasiyetin gösterilmesi yönünde taraf olacağımızın bilinmesini isterim” sözlerine yer verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER