Karadeniz'de bulunan doğal gaz nasıl çıkarılacak?  

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği doğal gaz müjdesinin ardından herkes bu dev rezervin nasıl çıkarılacağını merak ediyor.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz nasıl çıkarılacak?  
banner158
banner174
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Türkiye'ye ve dünyaya ilan ettiği doğal gaz müjdesinin ardından herkes bu dev rezervin ne tür işlemlerle yerin altından çıkartılıp, Türkiye'ye nasıl taşınacağını sorguluyor.Öncelikle rezervin ana karaya getirilmesi için yapılacak bir takım çalışmalar var. İlk olarak üretim planı hazırlanacak ardından da üretim kuyularının kazılmasına başlanacak. Keşfedilen doğalgazın özelliklerine uygun olarak bir üretim platformu üretimi bu çalışmaların aşamalarından biri.Üretim yapılacak her kuyu deniz tabanından bu üretim platformuna bağlanacak. Son süreçteyse eğer platform karaya yakınsa üretilen hidrokarbon döşenecek boru hatlarıyla karadaki doğal gaz istasyonuna taşınacak.

Eğer platform karadan uzaktaysa ( Sakarya gaz sahası Türkiye kıyılarına son derece yakın) hidrokarbon çeşitli işlemlerden geçirilerek depolanacak. Sonra da tankerlerle ana karaya götürülecek.  

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178