banner166

Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli atıldı

Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi’nde projelendirilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma töreni yapıldı.

Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli atıldı
banner158
banner174

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçelerde planladığı spor tesislerini bir bir hayata geçiriyor. Her ilçeye bir yüzme havuzu düşüncesiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihalelerinin ardından projeleri uygulamaya koyuldu. Bu kapsamda Kartepe Köseköy Mahallesi’nde projelendirilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Başkan Karaosmanoğlu firma yöneticisinden, yüzme havuzunun Aralık ayına kadar tamamlanması yönünde söz aldı. Karaosmanoğlu ayrıca tören alanının hemen yanında bulunan Pirelli Okulu’nun bahçesine, kapalı spor salonunun önümüzdeki yılda yapılacağının müjdesini verdi.

 

TEMEL ATMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi proje alanında yapılan temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Başkanvekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, il, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

 

“SPOR ÇOCUKLARIMIZI DİSİPLİNE EDER”

Anne ve babalarının evlatlarını iyi yetiştirmesinin önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu “Evlatlarımıza ‘yapma etme’ dediğimiz zaman, şunu yap diyebileceğimiz bir sistem olması gerekiyor. Eğer böyle bir sistem kurmazsak çocuk elinden kim tutarsa onun peşinden gidiyor. Eğer çocuklarımızın boş zamanlarını bizler doldurmazsak mikroplar doldurur. Kötü alışkanlık sigara ile başlar kumara ve uyuşturucuya doğru gider. Çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Spor çocuklarımızı disipline eder” dedi.

 

 

“24 HAZİRAN’DA BİRLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

Karaosmanoğlu “24 Haziran’da birlik içerisinde olmalıyız. Biz vatanımızdan, ülkemize ve insanın yanında olanın yanındayız. Ülkesinin derdini dert edenin yanındayız. Biz insanımızın yanındayız. Biz insanımızı yükseltmenin peşindeyiz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Temel atma töreninde konuşan Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kartepe Belediyesi, Büyükşehir Belediyemiz ve hükümetimiz sayesinde Kocaeli’ne hizmetler getiriliyor. Geçen hafta büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan kültür merkezimizin açılışını başkanımızla birlikte gerçekleştirmiştik. Şimdi de yüzme havuzumuzun temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

TEMEL ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Temel kazı çalışmaları tamamlanan yapının, alt temel betonu dökülerek demir örme çalışmalarına başlandı. Alt kotta yer alan temele ait su yalıtım imalatı ise devam ediyor. Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi’nde yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 3 bin 370 metrekare inşaat alanına sahip olacak.

 

YARI OLİMPİK HAVUZ

Yapı bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek. Zemin katta giriş fuayesi, 12,50 çarpı 25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu, 3 çarpı 10 metre çocuk havuzu yer alacak. Bu katta ayrıca kafeterya, idari birimler, 2 adet antrenör odası, 2 Adet Soyunma Odası ve wc’ler bulunacak.

 

330 GÜNDE YAPILACAK

Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler, büfe ile 94 kişilik seyirci tribünü yer alacak. Bodrum katta da su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası, klima santrali gibi bölümler oluşturulacak. Proje 330 günde tamamlanarak hizmete girecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER