Kocaeli Emniyeti Darbe Fırsatçıları Konusunda Uyardı

Dolandırıcılara dikkat!

Kocaeli Emniyeti Darbe Fırsatçıları Konusunda Uyardı
banner158
banner174
 Türkiye’de yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında kendilerini asker, polis, savcı olarak tanıtan dolandırıcılar ile ilgili Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

15-16 Temmuz tarihlerinde FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırmaya çalışanlar ile ilgili uyarıda bulundu.

 ŞEHİT VE GAZİLER UNUTULMADI

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk kuvvetimiz şehit olmuş ya da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar dileriz” denildi.

 FIRSATÇILARA DİKKAT

Emniyetten yapılan açıklamanın devamında, “Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yolu ile dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi ünvanlar kullanmak suretiyle aradığı, ‘darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı veya darbe listesinde adınız var’ gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları belirtilmiştir. Ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek ‘olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir’ veya ‘ikametinizde aramaya yapacağız’ diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarlar alınmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

 112'Yİ ARAYIN

Emniyetten vatandaşlara yapılan uyarıda, “Vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için, bu gibi durumlarda hemen 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları, gelen şahıslara Resmi Kimlik, Arama Kararı ya da Yakalama Kararlarının bulunup bulunmadığının sorulması gerektiğini” bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178