banner166

‘Köylerde köy evi projesi’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar M. Zekeriya Özak, “Türkiye’de bir ilk olarak, Kocaeli’ de uygulanan ‘Köylerde köy evi projesi’ olumlu sonuçlar vermeye başladı”

 ‘Köylerde köy evi projesi’
banner158
banner174
Başkan Vekili Özak, KBB İmar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kocaeli ilçeleri imar durum değerlendirilme toplantısında önemli bir açıklama yaptı. Özak, ayrıca toplantıya katılanlara kırsal tasarım rehberi içerisindeki yapımına başlanan örnek projeleri tanıttı.  Özak, “Artık köylerde köy evi dönemi başlıyor. Ev yapmak isteyen vatandaşlarımız projelerinde dış cepheleri köy evlerine benzeyen ev projelerini beğenerek uyguluyor.” dedi

 

ÖZAK OLUMLU ÖRNEKLERİ GÖSTERDİ

Yüksek Mimar M. Zekeriya Özak’ın köy evleriyle ilgili uygulamaya alınan yapı projelerini imar sorumlularına örnek gösterdiği toplantıya, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, İmar Müdürü Mustafa Gökhan Baykan’ın yanı sıra 12 ilçenin teknik başkan yardımcıları, imar müdürleri, İmar ve Şehircilik Dairesi şube müdürleri katıldı.

 

ÖZAK, KIRSAL TASARIM REHBERİNİ TANITTI

Başkan Vekili Zekeriya Özak, ilçe belediyelerince ruhsat verilen,  Meskûn ve Gelişme Kırsal Konut Yerleşimleri Tasarım Rehberi’ ne uygun olarak hazırlanan kırsal yerleşimlere ait proje örneklerini sundu. Özak “İmar ve Şehircilik Daire Başkalığımızca yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Artık köylerimizde yöresel mimariye uygun yapılar olacak. Kocaeli genelinde kırsal mahallelerimizde şu ana kadar yaklaşık 100 adet binaya yapı ruhsatı verildi. Bundan sonra bu projeler gibi örnekler artıkça köylerimiz daha da güzelleşecek” dedi.

 

KIRSAL TASARIM REHBERİNİN ÖNEMİ

Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 15.06.2017/381 sayılı kararı ile onaylanan “Meskûn Ve Gelişme Kırsal Konut Yerleşimleri Tasarım Rehberi” kırsal yerleşim alanı olarak tanımlanmış köylerde, yapıların köyün geleneksel mimarisine uygun olmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER