Mahalle Bekçileri Yeminlerini Etti

İLİMİZDE GÖREVE BAŞLAYACAK OLAN ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİNİN YEMİN TÖRENİ SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mahalle Bekçileri Yeminlerini Etti
banner158
banner174

İçişleri Bakanlığı tarafından çarşı ve mahalle bekçiliği müessesesinin yeniden canlandırılması amacıyla başlatılan ve ilimizde göreve başlayacak olan  çarşı ve mahalle bekçilerinin yemin töreni Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaşkaldere Yerleşkesindeki törene;  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tören mangası tarafından karşılanan Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla başlayan tören; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin konuşmaları ile devam etti.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Değerli katılımcılar, yeni mesleğine başlayacak olan bekçilerimizin yemin töreninde sizlerle birlikte olmaktan, bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Güvenlik hizmetleri en önemli hizmetlerin başında geliyor. Bir bölgede huzur ve güven  yoksa orada emniyet ve asayiş hizmetlerinde aksama varsa orada yaşamın düzenli bir şekilde sürdürülmesi söz konusu değildir. Güvenlik hizmetleri hava gibi, su gibi eksikliğinde bizlere kendini hissettiren önemli hizmetlerin başında geliyor. Türkiye’de de güvenlik hizmetlerini yürütmede emniyet ve jandarma teşkilatımız, denizlerde de sahil güvenlik teşkilatımız bu görevi almış olduğu sorumlulukla ve büyük bir ciddiyetle sürdürmeye devam ediyor. Emniyet teşkilatımızın kendisini daha da güçlendirecek, mahallelerde kendisini daha iyi hissettirecek şekilde bekçi alınımını da gerçekleştirerek daha iyi bir noktaya taşıma adına bu çalışmalar başlatıldı ve bu noktaya geldi. İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu kararla bekçilik müessesesini yeniden ortay çıkarmak ve onları güvenlik hizmetlerimizde daha etkin bir şekilde kullanma adına bu çalışmalar başlatıldı.  Kocaeli ili olarak bu gün itibariyle 104 bekçimizi göreve başlatıyoruz. Diğer adaylarımızın da diğer işlemleri tamamlandıktan sonra göreve başlatılacak ve Kocaeli’de 207 bekçi devriye hizmetlerimizde polis teşkilatımızla omuz omuza bu hizmetleri vermeye devam edecek. Özellikle Kocaeli’de ki emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha iyi bir noktaya taşınmasında emniyet teşkilatımıza önemli bir güç katacaktır. Önceliğimiz mümkünse o ilçede oturanları bekçi adayları olarak mülakatlara sınavlara almak ve orada görev yapmasını sağlamaktır. Bölge halkını tanıyor ve bir olumsuzluk olduğunda bunu en iyi gözlemleyecek olan orada görev yapan bekçilerimizdir. Değerli bekçilerimiz sizlerden bundan sonra emniyet teşkilatımızla birlikte Kocaeli’de halkın huzur ve güveliği için görev yapacaksınız. Bu görevi yaparken insanlara saygılı, demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılması konusunda belirli hassasiyetleri olan temel hak ve özgürlüklere saygın bir anlayışla bu çalışmalarınızı sürdüreceksiniz. Özellikle geceleri halkın rahat uyumalarına herhangi bir endişeye kapılmamalarına da sizlerin de vereceği bu hizmetler önemli katkı sağlayacaktır.” diyen Sayın Valimiz, Bekçilerimizin yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalarının ardından 104 Çarşı ve Mahalle Bekçisi, aldıkları eğitimin sonrasında yemin ederek görevlerine başladılar.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER