banner166

Meclis'de İlkler Yaşanıyor

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yaşanan toplumsal birliktelik Meclis çalışmalarına da yansıyor. CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar’ın kimyasal madde üreten dağıtan ve stoklayan, yanıcı- patlayıcı hammaddeyi bünyesinde barındıran birden fazla OSB’ye sahip illerde yangın söndürme uçağı ve helikopter bulundurması ve itfaiye teşkilatına ilişkin Kanun Teklifi iktidar Milletvekillerinin de kabul etmesi ile görüşmeye açıldı.

Meclis'de İlkler Yaşanıyor
banner158
banner174
 KABUL EDİLEN TEKLİFLER AKAR’DAN

Meclis de geçen dönem de bir ilke imza atılmış ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın madenlerdeki taşeron sisteminin kaldırılmasına ilişkin Kanun Teklifi kabul edilmişti. Muhalefetin getirmiş olduğu Kanun Teklifleri Meclis de görüşülmeden reddedilirken AKP iktidarının 14 yıllık geçmişinde kabul edilen iki Kanun Teklifi de CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a ait.

TOPLUMSAL MUTABAKAT DEVAM ETMELİ

Konuşmasına 15 Temmuz Darbe girişimi lanetleyerek başlayan Akar, daha sonrasında yaşanan toplumsal mutabakatın devam etmesi gerektiğini belirterek; ‘Türkiye'nin ihtiyacı olan kanunları birlikte mutabakata vararak, ihtiyaçları belirleyerek birlikte çıkarmamızı temenni ediyor ve diliyorum’ dedi.

SANAYİ YANGINLARI BÜYÜK TEHDİT YARATIYOR

Akar üç ay önce vermiş olduğu Kanun Teklifinin Meclis tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirterek özellikle sanayi de gelişmiş olan kentlerin sorunu haline gelen sanayi yangınlarına ilişkin bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 1999 depreminden örnek veren Akar, rafinelerde meydana gelen yangınların birçok cana mal olduğunu ve sanayi yangınlarının tüm kenti tehdit ettiğine dikkat çekerek patlayıcı ve yanıcı maddeler içeren OSB’lerde özel bir uygulamanın olması gerektiğini belirtti.

7 AY DA 7 YANGIN

2016 yılının ilk 7 ayında Kocaeli de OSB’lerde meydana gelen yangınlarını örnek veren Akar şunları söyledi;  Depremden sonra, sadece bu yılın ilk yedi ayında yine büyük bir rafineride yangın, Plastikçiler Organize Sanayisinde kimyasal madde yangını, organize sanayi çeltik fabrikası yangını, boyahane fabrikası yangını, otomobil tamirhanesi yangını, metal fabrikası yangını ve başka yerde yine bir kimya fabrikası yangınıyla karşı karşıya kaldık. Gerçekten profesyonel bir yangın ekibi, özel teçhizatlı bir ekip olsaydı inanın bu yangınlar büyümeden, çevreye zarar vermeden, vatandaşın canına zarar vermeden, yine o sermayeyi oraya koyan iş adamının malına zarar vermeden çok hızlı bir şekilde söndürülebilirdi. Bu kanun teklifini bunun için hazırladık. Teklifimiz, burada, organize sanayi bölgelerinin yoğun olduğu bölgelerde, özellikle bizim gibi 12 tane organize sanayi bölgesinin ve yüzlerce, binlerce fabrikanın olduğu bölgelerde özel teçhizatlı itfaiye teşkilatının kurulmasıdır.

Bu teklifin içerisinde uçağı var, helikopteri var, özel teçhizatı var. Bunların gerçekten de elzem olduğunu düşünüyorum’ dedi. Akar’ın Kanun Teklifi AKP Milletvekillerinin de kabul oyu ile Meclis gündemine alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER