Mert: “Hz. Muhammed, İslam davetini gençlerle birlikte yaydı!”

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda, Eğitimci Yazar Musa Mert okuyucularıyla buluştu.

Mert: “Hz. Muhammed, İslam davetini gençlerle birlikte yaydı!”
banner158
banner174

 Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda, Eğitimci Yazar Musa Mert okuyucularıyla buluştu. Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Hz. Muhammed’in çocuk ve gençlerle olan ilişkisi ele alındı. Musa Mert gençlerin peygamber döneminde İslam daveti acısından önemli işler yaptığını ve peygamberin çocuklarla ilişkisine çok önem verdiğini belirtti.

 İSLAM DAVETİNDE GENÇLERİN ÖNEMİ

İslam peygamberi Hz. Muhammed İslam davetini gençlerle birlikte yaydığını belirten Musa Mert “Peygamberimizin çocuklarla muhabbeti çok iyidir. Peygamber efendimizin döneminde çocuk ve genç olan kişiler, ileride İslam devleti içerisinde vali ve komutan gibi birçok önemli görev almıştır. Örneğin Zeyd Bin Sabir Kuran-ı Kerim’in kitaplaştırılmasında önemli görevler aldı. Hz. Ali, İslam Devleti’nin 4. Halifesi. Usame Bin Zeyd 18 yaşında Hz. Peygamber onu ordu komutanı yaptı” dedi.

 “HZ. PEYGAMBER KIZ ÇOCUKLARINI AYIRT ETMEZDİ”

Yazar Mert “Hz. Muhammed kızı Fatıma geldiğinde onu seviyor. Onunla oturup konuşuyordu. Hz. Peygamber, kız çocuk ve torunlarıyla da oyun oynardı ve onları severdi. Peygamber efendimiz kız çocuklarını hiçbir zaman ayırt etmemiştir. Onlara ilgi ve alaka göstermiştir. Örneğin Peygamber Efendimiz bir kız torunu ile mescitte oyun oynamıştır. Tüm sahabe de buna şahit olmuştur” dedi.

 HZ. PEYGAMBERİN ÇOCUKLARLA MUHABBETİ

Mert “Çocuklar sokakta oyun oynarken aralarında Hz. Hüseyin de var. Peygamberimiz Hz. Hüseyin ile göz göze geliyor. Düşünün ki bir devlet başkanı ve bir peygamber kendi torunu ile sokakta, oyun oynamaya başlıyorlar. Peygamber efendimiz diğer çocuklar ile kendi torunlarıyla oyun oynardı. Hz. Peygamberin oyun oynadığı bu çocuklar büyüdüklerin devlet içerisinde çok önemli görevler almıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER