banner166

Otobüsler Nano Teknolojiyle Temizleniyor !

Kocaelililerin günlük hayatta sıklıkla kullandığı Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında ilk olarak dış temizlik yapılıyor.

 Otobüsler Nano Teknolojiyle Temizleniyor !
banner158
banner174

 Kocaelililerin günlük hayatta sıklıkla kullandığı Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında ilk olarak dış temizlik yapılıyor. Son model otomatik yıkama makinesiyle otobüslerin dış temizlikleri gerçekleştiriliyor. Daha sonra uzman personel tarafından otobüs içinde detaylı temizlik çalışması yapılıyor. Araçlarda cam, tutamaç ve yer temizliği yapılıyor.

 

MİKROP DEĞERLERİ TESPİT EDİLİYOR

Sisleme çalışmasında ise ilk olarak aracın içinden alınan örnek ile araçtaki kirliliğe yönelik çalışma yapılıyor. Çıkan sonuç ile araç içerisindeki mikrop değerleri bulunuyor. Daha sonra 80 ppm yoğunluğunda nano gümüş ve sakkarit içeren, seyreltilmeden ve içine başka kimyasal karıştırılmadan el tipi elektrikli neburatör cihazı ile sisleme çalışması gerçekleştiriliyor.  Yapılan çalışmanın ardından yarım saat sonra tekrar örnekler alınarak mikrop miktarı ölçülüyor.

 

NANO TEKNOLOJİ İLE MÜDAHALE

Son teknolojik uygulama Nano Teknoloji Laboratuarlarında geliştirilmiş,  Avrupa Birliği Standartlarına göre üretilmiş,   patentli 80 ppm yoğunluğunda nano gümüş solüsyonu ile yapılıyor. Çalışmada kullanılan malzemeler  Sağlık Bakanlığı onaylı olan ‘’ Biyodisel Ürün Ruhsatnamesine’’ sahip olması ile herhangi bir risk arındırmıyor. Uygulama üç ay boyunca etkisini sürdürüyor. Yapılan sislemenin ardından her ay düzenli olarak mikrop miktarı ölçümü yapılırken 3 ayda bir de ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor.

 

HALKIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Çalışma ile Kent genelinde her gün binlerce kişi tarafından kullanılan otobüslerdeki oluşabilecek mikrop nedenli hastalıkların önüne geçiliyor. Bir kalkan görevi gören sisleme yöntemi sayesinde vatandaşlar hastalıklarda uzak bir yolculuk geçiriyorlar.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER