Sancar isminin verildiği labaratuvarı açtı

Kocaeli'nin teknolojide Türkiye'nin lideri olduğunu söyleyen Prof.Dr. Aziz Sancar, GTÜ'de kendi adının verildiği Moleküler Biyoloji Bölümü Biyolojik Saat Laboratuvarı'nın açılışını yaptı.

Sancar isminin verildiği labaratuvarı açtı
banner158
banner174
 Nobel Ödüllü Prof.Dr.Aziz Sancar, bugün Gebze Teknik Üniversite'ne geldi. Geçtiğimiz yıl kanser alanında yaptığı çalışmalar sonucu aldığı ödülle Türkiye'nin gururu olan Prof.Dr. Aziz Sancar, GTÜ'de kendi isminin verildiği Moleküler Biyoloji Bölümü Biyolojik Saat Laboratuvarı'nın açılışını yaptı.
NOBEL ÖNEMLİ AMA
Açılışın ardından konuşan Sancar, davetlilerin ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Belediyeler başta olmak üzere kurum ve kuruluşlardan temel bilimlere önem vermelerini isteyen Sancar,“Nobel almak benim için önemli idi. Sayısını bilmediğim çok sayıda Türk öğrenci ve doktora için araştırmacılar çalıştı. Nobel kime verilir, verilmez onu bilemeyiz. İlla ki Nobel alacaksın diye bir şey yok. Nobel alamazsan sen başarısız adamsın diye bir şey yok. Bu Nobel'in bazı hastaları vardır. İşleri güçleri Nobel'i kovalamak. Bunu yapanlar Nobel alamaz. Bu bir gerçektir ve bunu her insan bilir” dedi.

TEKNOŞOJİYİ DIŞARIDAN ALIYORUZ
Kocaeli’nin teknoloji alanında Türkiye’nin lideri olduğuna dikkat çeken Sancar, “Ben Türkiye'deyken de böyleydi bu durum. Kocaeli'yi bu nedenle tebrik ederim, iftihar etmelisiniz. Ben temel bir bilim insanı olarak temel bilimlerin de desteklenmesini istiyorum. Teknolojinin çoğunu dışarıdan alıp burada tatbik ediyoruz. Biz gene dışarıya bağlıyız. Burada kullandığımız en kritik bilim, makinalar ABD'den, Almanya'dan ve Avrupa'dan geliyor. Bence Avrupa ile çalışmanın en zor tarafı da bu. Makine zorluyor onu tamir edecek adam yok Türkiye’de. Ya bunu yapanı göndereceksiniz ya da adamı getireceksiniz. Bu yüzden temel bilimin desteklenmesi çok önemli” diye konuştu.

KADINLAR DAHA İLERİ GÖRÜŞLÜ
Toplantıda kadınlar ile ilgili de konuşan Sancar, “Kadınlar erkeklerden daha ileri görüşlü varlıklardır. Ben bunu annemde gördüm. Türk kadınına tavsiyem kızlarını daha fazla eğitime yönlendirsinler. Bunlar burada var ama Doğu'da yok. Bunu memleketin her noktasına yaymamız lazım” şeklinde konuştu.
Sancar programın ardından Gebze Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda öğrenciler ile bir araya gelerek sorularını cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER