banner166

Sera Gazı Envanteri Çıkarılacak !

Sera Gazı Envanteri’nin Çıkarılması ve İklim Değişikliği Eylem Planının Oluşturulması için REC ile protokol imzalandı.

Sera Gazı Envanteri Çıkarılacak !
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevrenin korunması için farklı uygulamaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda Sera Gazı Envanteri’nin Çıkarılması ve İklim Değişikliği Eylem Planının Oluşturulması için kısa adı REC olan Bölgesel Çevre Merkezi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Bu doğrultuda, 12 ay boyunca sürecek olan proje ile Kocaeli İlinin mevcut görünümü analiz edilip değerlendirilecek. Analizler ışığında yakın gelecekte ortaya çıkabilecek fırsat ve tehditlere hazırlıklı olunacak ve gerekli iklim değişikliğini dindirme ve iklim değişikliğine adaptasyon eylemleri proaktif olarak sağlanacak.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Finans ve İhale Birimi tarafından yayınlanan ‘’Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi’’  Hibe Programı teklif çağrısı kapsamında “Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi” isimli proje ile başvuru yapıldı. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, ilgili hibe programı kapsamında TR2013/03270501-02/093 numaralı proje kabul gördü.  Söz konusu proje kapsamında hazırlanacak eylem planı çalışmalarını yürütmek üzere Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç arasında protokol imzalandı.

 

REC YÜRÜTECEK

Hazırlanacak olan Sera Gazı Envanteri’nin Çıkarılması ve İklim Değişikliği Eylem Planı çalışmaları REC Türkiye tarafından yürütülecek. REC Türkiye; kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan Orta ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi’nin (REC) Türkiye’deki temsilcisi. 10 yılı aşkın süredir ülkemizde faaliyet gösteren REC Türkiye; ülkemizin çevre konusundaki hukuki, kurumsal, teknik ve yatırım kapasitesini güçlendirmeyi böylelikle AB Çevre Müktesebatının etkin ve hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlamayı hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER