Soylu“Türkiye’deki Suriyeli sayısı 3,6 milyon”

İçişleri Bakanı Soylu, “Suriye’nin huzura kavuşması, orada ‘güvenli bir alan’ oluşması, gönüllü geri dönüşleri hızlandırmaktadır.” dedi.

Soylu“Türkiye’deki Suriyeli sayısı 3,6 milyon”
banner158
banner174
Terörle mücadelenin, birbirinden farklı terör örgütleriyle eşzamanlı olarak devam ettiğini vurgulayan Soylu, şu görüşlerini paylaştı:

“Bir yandan uzun yıllardır mücadele ettiğimiz PKK, diğer yandan rehavete kapılmanın yanlış olacağı DEAŞ, öte yandan terör örgütlerinin beta versiyonu olarak tanımladığımız FETÖ ve yine Türkiye’deki geçmişleri eski olan, daha ziyade kiralık suikast örgütleri gibi çalışan DHKP-C ve aşırı sol örgütler… Türkiye bugün başta PKK/YPG olmak üzere tüm bu örgütlere karşı operasyon halindedir. Bu örgütlerin simbiyotik ilişkilerini hiçbir daim gözden kaçırmamak lazım. Suriye’nin civarında ilk drone ve maket uçakla bombalı saldırıyı yapan DEAŞ’tır. Bundan kim öğrendi, PKK. Hemen bu saldırıları Türkiye’ye yönelik gerçekleştirmeye çalıştılar.”

Özellikle PKK’ya karşı son dönem stratejilerinin “kesintisiz operasyon” ve “tehlikeyi kaynağında yok etme” şeklinde tarif ettiklerini anlatan Soylu, “Sadece bu yıl, bugün itibarıyla PKK’ya yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyon sayısı 90 bin 513’tür. Bir kıyaslama olması açısından söylemek isterim ki 2017 yılının tamamında bu sayı 60 bin 733’dü. Bu şu demektir, alandaki baskımız operasyon kabiliyetimiz ve yeteneğimiz gittikçe, katlanarak yükselmektedir.” değerlendirmesini yaptı.

“Siber Suçlarla Mücadele Dairemize de ciddi bir yatırım yaptık”
Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadeleyi terörle mücadeleye eş değer gördüklerini, sadece terör finansmanı değil, doğrudan ölümler noktasında da uyuşturucu meselesinin hem dünya hem de Türkiye için önemli bir güvenlik tehdidi olduğunu belirterek, “Ülkemizde yılbaşından bugüne kadar da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı şimdilik 125’tir.” dedi.

Küresel tehditlerden siber güvenlik konusuna da değinen Soylu, şunları söyledi:

“Türkiye olarak özellikle FETÖ darbe girişiminden sonra tamamen içi boşaltılan Siber Suçlarla Mücadele Dairemize de çok ciddi bir yatırım yaptık. 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar elde edilen dijital materyal sayımız 2 milyon 52 bin 220 olup, yüzde 87’si, yani 1,8 milyonluğu aşan bir kısmı incelenmiştir. Bu hem hukukun daha hızlı işlemesi hem sonuçlara daha çabuk ulaşılabilmesi hem de kabiliyetlerimiz açısından çok önemli verilerdir. Sadece bu yıl, 517 bin dijital materyal incelemesi yapılmıştır ki bu verdiğim rakamlar, Avrupa ortalamalarının çok üzerinde rakamlardır.”

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER